Snelcursus om je roeping te vinden (4/5): Als je kiest, ga er voor
In deze serie vertelt Brendan Busse sj, Amerikaans jezuïet, over roeping in brede zin, voor iedereen, en dus niet alleen de roeping tot jezuïet. Vele mensen zijn op zoek naar hun plek in het leven. Dit artikel wil hen daarbij helpen. Hier vind je vijf stappen om je roeping te ontdekken.

4de stap: Als je kiest, ga er voor

Als je ingaat op een roeping blijven er altijd kleine onzekerheden bestaan. Een echte roeping brengt je soms verder dan je durfde dromen, doet je boven jezelf uitstijgen. Soms kan je pas nadat je een engagement gemaakt hebt, de steun zien of krijgen die je nodig hebt. Maar God geeft je altijd de nodige genade voor datgene waartoe Hij je roept. Hij zal je nooit in een roeping dwingen waar je voortdurend aan het handje zult moeten lopen of waar je moet beschermd worden tegen elke tegenslag. God belooft ons werkelijk zijn trouw en steun, ook als we het avontuur van de liefde wagen.

Met de keuze voor een religieuze roeping knopen we een relatie aan met de God die roept, maar die tegelijk ook helpt om die roeping waar te maken. Wanneer we uiteindelijk kiezen, laten we andere mogelijkheden liggen, maar dat is juist heel bevrijdend. Door te kiezen maak je je hart vrij om echt te doen waartoe je geroepen bent. Roeping is een geschenk dat leven geeft. Ik bloei open in dienst aan anderen. Zodra je hebt ingezien dat een bepaalde weg de jouwe is, ga er dan voor. Laat beetje bij beetje andere opties varen en neem je keuze ernstig. Dat is roeping.

Reacties

Meest gelezen

Naar de wortels van de lach (1/3)

Het verschil tussen humor en cynisme of sarcasme

Reality-TV en de verschijning van Jezus aan het meer van Tiberias