Topwetenschapper én mysticus: maak kennis met Pierre Teilhard de Chardin sjPierre Teilhard de Chardin sj was een van de meest intrigerende jezuïeten (1881-1955)  uit de vorige eeuw. Sim D'Hertefelt, webjournalist bij Kerknet, maakt onderstaande reportage over hem.

Reacties

vlaamse romaniste zei…
Aan Nicolaas Sintobin , die ik uitermate waardeer !!!!!


Hoe kan je nou zo iets schrijven ????


Ik ken TEILHARD van in m'n Leuvense tijd. Was erg geboeid en diep geraakt...Ging nadien naar de conferenties van 'n zekere Pater Wildiers ( erg beroemd) toch van gehoord ?????
T.de CH. schrijft over de evolutie van de Alfa naar de Omega, de evolutie van de mensheid én van het leven van elke mens...Met hem kan ik nog wat zinvol geloven... " Le Milieu divin " las ik toe ik 26 was... en nog wat anderen en ook :' Het wereldbeeld van T. ' door Wildiers. Jij kent toch ook goed de Franse taal? Ik heb aan de KUL. Romaanse filologie gestudeerd en was lerares frans (bij Vlamingen ). Zijn Vlamingen zo dom dat ze hem nu nog moeten ontdekken ?? Hij is 'n uitnodiging tot geloven, 'n beetje wetenschappelijk gefundeerd geloven.. DE Kerk heeft hem veroordeeld !!! zoals Galileï eeuwen geleden. Moeten we dan nog altijd ' les moutons de Panurge ' blijven?. Nb. ik geloof nog altijd, maar de meeste gelovigen praten maar wat na; men mag geen persoonlijkheid hebben,zeker niet de oudere dames. Die zijn uiteraard dom ( voor de Kerk )... maar ik verveel me vaak in hun midden... al ben ik ook bejaard.
Valt wel mee; Ernst neemt toe.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10