Wat als iedereen bindingsangst had?Grappig? Niet zo zeker.

Het zegt iets over hoe mensen vandaag omgaan met het huwelijk. Ruimer, hoe mensen vandaag angst hebben voor echte keuzes, om zich echt te binden.

Herken jij hier iets van?Reacties

Euplokamos zei…
Zonder dit filmpje te willen verdedigen, wil ik toch opmerken dat de binding voor het leven ook soms ingegeven is/was door angst, namelijk de angst om alleen achter te blijven of om niet aan conventies te beantwoorden. In mijn ervaring zijn de sterkste koppels die waar elk van de partners de ander niet nodig heeft voor zijn eigen geluk. In zijn extreme vorm staat deze verbintenis vlak naast de extreem liefhebbende variant van het "soort van koppel" uit het filmpje, dat de facto toch heel zijn leven samenblijft.
Unknown zei…
Geniaal script om uit te drukken hoe wij de werkelijkheid manipuleren om onze onzekerheid over emoties vorm te geven. Niemand voelt zich hier nog ECHT verplicht. Wij zijn er voor elkaar voor zo ver en voor zo lang dat het duurt. Wat ik hier ontbreekt is TROUW.
Als wij dat vergelijken met de eigenschappen van JHWH : " Ik ben een rechtvaardige God en betrouwbaar tot in de oneindigheid ", dan is het zeker geen weerspiegeling van de transcendente Liefde
Ilse zei…
👌👏👏👏

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10