Een terechte zij het politiek niet correcte vraag van Ignatius van Loyola




"Ah zo, je stelt je zaken uit tot volgende maand of volgend jaar? Waarom? Waar haal je het vertrouwen vandaan dat je nog zolang zult leven?"

Ignatius van Loyola

Reacties

Truus van Dam zei…
Nog nooit heb ik nagedacht of ik dan nog zou leven. U heeft wel een punt dat je daar iets beter bij stil moet staan. Maar normaal gesproken denk je toch het kan over een paar maanden of een jaar ook.,ik denk ook zo.
Anoniem zei…
Onderscheiding der geesten. Het blijft een ingewikkelde oefening. Wil je de rust behouden dan blijf je bij het oude. Dit t.a.v dat de tijd nog niet rijp is voor gehuwde priesters. Het zou te veel onrust geven. De vluchteling stelt de tijd niet uit, er is onrust men trekt verder , het land uit.
Over Wereldse zaken kan men twisten er is onrust en hoop van leven is een ieder gegund. De tijd zal het zeggen, de vluchteling wil leven en kan geen wettelijke grens openbreken. Ik ook niet, alleen mijn angsten kan ik loslaten en vertrouwen vinden in het gegeven dat de vluchteling het goede mag vinden.
Anoniem zei…
Ignatius wordt gebracht aan de jongeren: die zijn van belang.Als ouderen wordt je gevraagd los te laten.Een op de vijf wordt dement.Ze worden uit de maatschappij gestoten, zijn tot last. Op een onnatuurlijke manier worden zij geaccepteerd. Dat hun kennis van pas komt? Als het BN's zijn: Wij hebben kunnen uitnodigen. Daarna volgt een routine gesprek.De vele ouderen: liedjes laten zingen.Hun tijd telt zwaar.Wat zouden ouderen niet kunnen brengen met wie op de vlucht zijn.Veel rekenen op hun einde, verlangen er naar:zoeken naar een zinvol bestaan voor de jeugd. De wijsheid van de Paus wordt overschreeuwt, het is te reëel.
Elisabeth zei…
Dank, een bemoediging om nu aan de slag te gaan en geen tijd te verliezen; net wat ik nodig had😊✨🌤️

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)