Omgaan met bekoringen (1)

Omgaan met de bekoringen van het dagdagelijkse leven

5 suggesties om te groeien


Voor een kind zijn ethische problemen vaak eenvoudig: mag ik liegen tegen mijn ouders, mag ik spieken bij een overhoring … ? Naarmate je volwassen wordt merk je dat de meest belangrijke ethische vragen subtiel zijn. Hieronder vind je enkele van de dagdagelijkse bekoringen waarmee we moeten omgaan en suggesties om er zo mee om te gaan dat je meer en meer de man of de vrouw kan worden waartoe je geroepen bent.

 (Met dank aan Loyola Press)
1.       De rem zetten op je beste zelf

Bij het begin van de misviering vragen we om vergeving voor wat we gedaan hebben en ook voor wat we niet gedaan hebben.  Vaak is wat we nagelaten hebben veruit de belangrijkste morele valkuil. Heb ik mensen niet aangemoedigd? Heb ik hen niet al de aandacht gegeven die ik had kunnen geven? Heb ik voldoende vergeven? Was ik voldoende vriendelijk? Stop ermee de rem te zetten op het uitdelen van je gaven in je gezin, op je werk of  in je gemeenschap en deel vervolgens het beste van jezelf voluit met de hele wereld.

Reacties

Anoniem zei…
Kan je hierbij een woordje uitleg geven? Ik begrijp niet goed waarom je hier spreekt van valkuil.
Een mogelijke uitleg lijkt me hier dat je, gedreven door een verkeerd begrepen nederigheid of bescheidenheid, de rem zou zetten op het delen met anderen van het beste dat je hebt te bieden.

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?