Wat "het kruiske" met mij deed, lange jarenEen tweede "nachtzoen van Nikolaas Sintobin sj: enkele gedachten waarmee ik de Nederlandse televisiekijker gisterenavond een goede nacht mocht toewensen.

Reacties

Leven in vreugde! Een prachtige eindzin van uw indringend verhaal dat ik ook als kind heb ervaren.
Met mijn kinderen en kleinkinderen deel ik mijn herinneringen van het kruisje dat ik van mijn Mama en Papa ontving en ook met het "kruisje" teken ik hen wanneer ze komen logeren of een reis ondernemen.
Dank u wel Nicolaas het is steeds aangenaam naar u te luisteren.
Ook ik ga elke avond biddend de nacht in. 🙏🏻
Jenny Dewaele zei…
Een kruisje krijgen mijn kleinkinderen nog steeds elke avond voor ze slapen gaan, ook als ze de deur uitgaan naar school. Zelf doe ik dat ook bij vrienden. Het is een mooie gewoonte. Spijtig dat ik het niet gezien heb. Ik kijk het meest naar NPO2 maar vooral op zaterdag en zondag. Ik zal even checken of ik het via internet nog kan bekijken.
alle nachtzoenen zijn terug te kijken.....!

An Cambier zei…
Doet me denken aan mijn kindertijd waarbij mijn ouders mij ook een kruisje gaven voor het slapengaan! Zij spraken de woorden echter veel te snel uit en ik begreep niet wat ze toen zeiden...jaren nadien ontdekte ik de ware betekenis vd woorden...doch ik voelde mij destijds geborgen...ook zonder duidelijk begrip van het woord!😊