Armoede bestaat. Ook al beseft een kind dat niet steeds


Armoede bestaat.

Kinderen beseffen het niet steeds. Gelukkig maar.

Ze dreigen er wel de prijs voor te betalen.


Reacties

Anoniem zei…
We vinden veel normaal dat er van alles en nog wat te koop is. Gelukkig kan ik nee zeggen als het niet nodig is en ja zeggen als ik denk dat het aanvullend kan zijn. Ik kan heel blij zijn met iets kleins en hoef niet mee te doen met het aanbod. Werkelijke armoede die je eenzaam maakt lijkt me afschuwelijk.Geestelijke armoede kan pijnlijk zijn voor allen en leven met minder financiele middelen kan ieder mens leren. Verschil is er en dat is op zich niet verkeerd. Bij ouders en opvoeders ligt een belangrijke taak rondom weerbaarheid, afgunst , gezonde voeding en buitensporige uitgaven. Samen delen heeft ook veel te zeggen.
Anoniem zei…
Ik denk nu aan het vluchtelingen kind. Wat beseft deze, het ziet en ervaart en misschien kan deze het voelen van honger en koude benoemen zo ook hetgeen wat hij of zij mist. Volwassenen hebben de hoop In het politieke stelsel en de medemenselijkheid van hier en ginder.
Anoniem zei…
Wie is armoedig? Op de slippers in de Griekse modder. Dankbaar voor de onzekere toekomst. Dan heb je een moedige geest , een vorm van innerlijke rijkdom dat gezien wordt als veerkracht.

Meest gelezen

Een abdijkerk zonder tabernakel, kan dat?

Nikolaas Sintobin sj openhartig over zijn reactie op verkiezing paus Benedictus

Latijnse liturgie in de eenentwintigste eeuw, kan dit eigenlijk nog?