Over een dom wonderkind - Wijsheid van Anthony de Mello sj


De reputatie als wonderkind van een jonge leerling was zo groot dat geleerden van overal zijn advies kwamen vragen en zich verbaasden over zijn geleerdheid.
Toen de gouverneur een adviseur zocht, kwam hij naar de wijze en vroeg: “Is het waar dat deze jonge man zoveel weet als iedereen zegt?”
“Om de waarheid te zeggen,” zei de wijze wrang, “die jongen leest zoveel dat ik niet inzie hoe hij de tijd vindt om ook maar iets te weten.” 

Anthony de Mello sj

Anthony de Mello sj (1931 – 1987) was een  Indisch jezuïet en psychotherapeut. Hij had veel aandacht voor de dialoog tussen de ignatiaanse spiritualiteit en de Indische wijsheidstraditie. De Mello is bekend om zijn korte verhaaltjes.

Reacties

Truus zei…
Onze zoon is ook hoogbegaafd en heeft zelf twe dochters die dit ook zijn.Een tweeling ,die studeren nu in Utrecht.Hoogbegaafden kinderen zijn niet de makkelijkste om als het niet herkent word ze zich vervelen in een klas en zelf ook vervelend gedrag gaan vertonen.Het is gelukkig met onze zoon wel goed gekomen.

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)