Een wonder, wat is dat eigenlijk ?


Een man reisde naar de andere kant van de wereld om in eigen persoon te kunnen achterhalen waarom de meester zo’n buitengewone faam had.

“Wat voor wonderen heeft jouw meester zoal gedaan?” vroeg hij aan een van diens leerlingen.

“Weet je, er zijn wonderen en wonderen. In jouw land spreekt men van een wonder als God doet wat iemand zelf wil. In ons land vinden we het een wonder als iemand de wil van God doet.”

Anthony de Mello sj

Anthony de Mello sj (1931 – 1987) was een  Indisch jezuïet en psychotherapeut. Hij had veel aandacht voor de dialoog tussen de ignatiaanse spiritualiteit en de Indische wijsheidstraditie. De Mello is bekend om zijn korte verhaaltjes.

Reacties

e.harland-hazebroek zei…
Steengoed!
Truus van Dam zei…
Geloven in deze tijd is niet makkelijk, mensen denken dat je van een andere planeet komt.misschien is wel geloven een wonder.
Anoniem zei…
Liefde voelen in hetgeen wat je doet vanuit je zelf , voor jezelf en voor je medemens of voor hel milieu is een verbinding met een energie veld dat afgestemd aanvoelt. De een noemt dat goddelijke energie, de ander noemt het universele energie.Mijn diepste wens is een liefdes energie dat de verschillende godsdiensten overstijgt. Verdraagzaamheid kan er voor zorgen dat de verschillende kerkelijke instituten met hun theologische achtergrond naast elkaar kunnen leven. De mens laat zich zien en kan zich laten sturen door ingevingen. Laat de liefde zegenvieren. Jezus deed voor, de mens maakt kaders om houvast te vinden.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10