Oproep paus Franciscus: stop waanzinnige oorlog in Oekraïne

Gisteren, 6 maart 2022, deed paus Franciscus tijdens het angelus-gebed onderstaande oproep voor Oekraïne

Beste broeders en zusters,

Rivieren van bloed en tranen stromen in Oekraïne. Het is niet enkel maar een militaire operatie, maar een oorlog, die dood, verderf en ellende zaait. Het aantal slachtoffers neemt toe, evenals de mensen die op de vlucht zijn, vooral moeders en kinderen. De behoefte aan humanitaire hulp in dit geteisterde land neemt met het uur dramatisch toe.

Ik doe een oprechte oproep om de humanitaire corridors daadwerkelijk te beveiligen, de hulp te waarborgen en de toegang tot de belegerde gebieden te vergemakkelijken, teneinde onze broeders en zusters die door bommen en angst worden geteisterd, de noodzakelijke hulp te bieden.

Ik dank allen die vluchtelingen opvangen. Bovenal dring ik erop aan dat de gewapende aanvallen worden stopgezet en dat onderhandelingen - en gezond verstand - de overhand krijgen. En dat het internationaal recht opnieuw wordt nageleefd!

Laten we samen bidden voor Oekraïne: we hebben haar vlaggen voor ons. Laten we samen, als broeders en zusters, bidden tot Onze Lieve Vrouw, Koningin van Oekraïne. Wees gegroet Maria...

De Heilige Stoel is bereid om alles te doen, om zich ten dienste te stellen van deze vrede. In deze dagen zijn twee kardinalen naar Oekraïne gegaan, om het volk te dienen, te helpen. Kardinaal Krajewski, de pauselijke aalmoezenier, om hulp te brengen aan de behoeftigen, en Kardinaal Czerny, interim Prefect van het Dicasterie voor de Bevordering van Integrale Menselijke Ontwikkeling. De aanwezigheid van de twee kardinalen daar is niet alleen de aanwezigheid van de paus, maar van alle christelijke mensen die nader tot elkaar willen komen en zeggen: "Oorlog is waanzin! Stop, alstublieft! Kijk naar deze wreedheid!" 

Paus Franciscus

Hieronder kan je Franciscus zien en horen bij het houden van deze oproep.



Reacties

Anoniem zei…
Stop alstublieft dat geweld. Stop ermee.
Cecilia zei…
Ik ween bij het zien van alle ellenden; uiteen rukken van gezinnen,kinderen die hopen dat ze hun papa vlug terug zien en zij samen terug naar Oekraïne. Ik bid tot Maria voor het Oekraïnse volk.

Meest gelezen

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)