Gelukkig maar dat dit niet echt is ...

Onderstaande kortfilm is een fictie. Uiteraard.

Het hoofdpersonnage komt voor een dilemma te staan - een keuze waarbij hij moet kiezen tussen twee even onaantrekkelijke alternatieven.

Het lijkt me minder bij de haren gegrepen dan je op het eerste zicht zou kunnen denken. Immers de vooruitgang van de wetenschap plaatst mensen meer en meer voor dergelijke keuzes. Of ze het willen of niet.

Denk maar aan beslissingen aangaande begin en einde van het leven, het omgaan met informatie die genetisch onderzoek oplevert enz.

Het verhaal duurt 10’, maar die zijn zo voorbij.Reacties

Anoniem zei…
Bijzonder knappe verfilming van het ethisch dilemma waar je soms voor komt te staan. De blik van de ander als ethisch appèl van levinas wordt hier scherp in beeld gebracht. 10 minuten film die een dag nablijven werken.
Anoniem zei…
Indringend en huiveringwekkend. Sterven: het stollen van de tijd tot een eeuwig besef, een eeuwig bewust nu. Voor goed gekozen of voor verkeerd. Belangrijk filmpje dat veel stof tot nadenken geeft. Herinnert me ook aan de Bommellegende. Wat doet de tijd als je sterft? Een Iraniër werd opgehangen maar overleefde de strop. De wet schrijft zelfs daar voor dat dan gratie verleend wordt. Hij getuigde tegenover de pers: ik moet daar maar een enkele minuten gehangen hebben, maar ik ervoer (ze als) de eeuwigheid.
Dank U goede Vader, voor het leven en voor de levensreddende inzichten op deze website.
oei video is verwijderd.
waarover ging de video ?
moet lesgeven over dilemma's, vandaar...

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied