Een dag uit het leven van vier SJ-missionarissen in Belfast

Broederlijke maaltijd in Portadown
Ook vandaag zetten we onze "missie" in Belfast verder. Gisterenavond een bezoek aan de kleine SJ-gemeenschap van Portadown. De plaats in Noord-Ierland waar het misschien wel het moeilijkst leven is voor "catholics" om te leven. De medebroeders werken er in de gevangenis en in allerhande initiatieven om het samenleven tussen katholieken en protestanten te verbeteren.

 Zo dadelijk opnieuw mijn retraitanten gaan opzoeken in een methodistenkerk in de buurt. Een van hen is de "minister" van die kerk: een vrouwelijke priester, keurig met een boordje. Uiterst gedreven en met haar op haar tanden. In het bijzonder in het nemen van het voortouw bij het bouwen van bruggen tussen protestanten en katholieken.

Deze namiddag op bezoek bij de bisschop en deze avond eucharistieviering in "Sacred Heart".

Elke dag trekken we met z'n vieren ook een à twee uur uit voor gemeenschappelijk gebed en onderscheiding. Indrukwekkend, verbazingwekkend en vooral heel troostend. We bidden met een van de schriftlezingen van de dag. Vervolgens wisselen we daarover uit met elkaar. Steeds met in het achterhoofd de vraag naar de gemeenschappelijke apostolische toekomst van onze SJ-provincies.

Reacties

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?