Paasboodschap van Frans van der Lugt sjOp de vooravond van de dag waarop hij vermoord zou worden schreef pater Frans van der Lugt sj onderstaande woorden. Het is zijn laatste geschreven boodschap.

"We bereiden ons voor op HET FEEST ... Het feest van de overgang van de dood naar het leven ...
Het leven ontspringt uit een donkere afgrond
en zij die in het duister zijn zien een een schitterend licht ...
Wij wensen deze verrijzenis voor Syrië ... ilal amam, vooruit!

Frans van der Lugt sj, 6 april 2014

Tekst vrijgegeven door het Provincialaat van de Sociëteit van Jezus in het Nabije Oosten en de Magreb

Reacties

Anoniem zei…
Zo mooi en of het wiite donderdag is wat een een heerlijke pater moge hij rusten in vrede
Anoniem zei…
Dank U Inspirerende en Wijze Pastor Nikolaas Sintobin S.J. voor informatie met ons delen over werken van Uwe Broeder die verlichtend was voor alle mensen in zijn gebied en voorbeeld voor hele Wereld was en is.
Anoniem zei…
ontroerend mooi ! Dank, pater Frans voor uw levend getuigenis van hoop !
Anoniem zei…
Op het laatste avondmaalfeest , toen Judas , Jezus ging verkopen , stopte Jezus het feest niet , het feest ging door , ook voor ons , aan alle gezellen van Jezus, een gezegend zalig Paasfeest , en blijven doorgaan, ilal aman , vooruit, elk van uit zijn authentieke zijn , zo als hij of zij bedoeld is door God , zo mag ieder vooruit met God. Mariette
Anoniem zei…
Pater Jezuïet Frans van der Lugt S.J. 50 jaar was beeld van Levende Jezus, 76 jaren was , dat is een mooi leeftijd voor mens met zo grote bijdrage van Levende Jezus om naar Licht Reis gaan.
Alle personen die Pater Jezuïet Frans van der Lugt van nabij leren kennen, kunnen zich goed voorstellen hoe een Levende Jezus zijn invloed en inspiratie geeft. Pater Jezuïet Frans is in naam om te beginnen, een Liefhebber en Deelgenoot van Jezus Christus, Liefde Jezus Christus in naam en werken.
Voor ons die informatie over Pater Jezuïet Frans van der Lugt vernemen, is ook invloed groot van Jezus Liefde , wij uit die informatie leren, hoe het is werken als Levende Jezus Samen.

Unknown zei…
Vandaag Goede Vrijdag... zoals bij Jezus heeft ook hier, bij Pater Frans niet de dood het laatste woord... Laten we samen zorgen voor zijn Paasfeest en hem doen verrijzen in wat we over hem vertellen en hoe we zijn Weg verder leven, hoe klein en bescheiden ook in onze eigen omgeving...
willemsje zei…
Een moedige pater zomaar dood geschotenom zijn inzet, zijn 'zijn',verder in de wereld kinderen uit Korea die niet meer thuis komen van een reis, ook voor hen is het Pasen in de werkelijkheid van het woord, dicht bij God !
Anoniem zei…
Laat ons hen nooit vergeten.
Unknown zei…
Ik heb er in de media niets van gemerkt! Misschien niet het vermelden waard...... voor onze objectieve berichtgevers!

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?