Snelcursus om je roeping te vinden (5/5): Open je hart


In deze serie vertelt Brendan Busse sj, Amerikaans jezuïet, over roeping in brede zin, voor iedereen, en dus niet alleen de roeping tot jezuïet. Vele mensen zijn op zoek naar hun plek in het leven. Dit artikel wil hen daarbij helpen. Hier vind je vijf stappen om je roeping te ontdekken.

5de stap: Open je hart

Zodra je een keuze hebt gemaakt, blijf er dan trouw aan. Zoek naar bevestiging over een langere tijd. Wees geduldig: elke ernstige keuze vraagt een periode van aanpassing. Vaak betreuren we een beslissing onmiddellijk nadat we ze genomen hebben: we zijn niet zeker dat we echt de juiste keuze gemaakt hebben, of we hebben spijt over alle andere mogelijkheden die we lieten liggen. Belangrijke beslissingen vergen een flinke dosis moed, zeker in het begin. Je moet er een beetje voor vechten.

Over het algemeen kan je vertrouwen op de Geest die je een bepaalde keuze ingeeft. Je kunt vertrouwen op de vrienden die je op je tocht vergezellen. En je kunt er zeker van zijn dat, wat er ook gebeurt, God je nooit in de steek laat. Hijzelf heeft ons het éérst geroepen, Hij zal er altijd zijn. Als je liefhebt, moedig en helemaal, dan is er nooit iets verloren. Kiezen met een open hart betekent luisteren naar je hart. En leven van beslissingen in liefde met een groot hart? Dat is roeping.

Reacties

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden