Als liefde 60 jaar duurt - het verhaal van Chris en KatrienVoor de glossy Liefke schreef ik een overweging over liefde. In deze serie bied ik enkele uittreksels aan. (1/7)

Chris en Katrien zijn ruim 60 jaar getrouwd. Katrien staat in de keuken om de maaltijd te bereiden. Chris schuifelt naar haar toe. Hij wil, zoals gewoonlijk, een handje toesteken. Eigenlijk gaat hij gewoon naast haar staan. Helpen lukt al lang niet meer. Ook spreken is moeilijk. Daarvoor is Chris te zeer afgetakeld. Bij elkaar zijn. Meer vragen ze niet. Chris en Katrien weten dat hun dagen samen geteld zijn. Ze kijken mekaar voortdurend aan. Hun ogen blinken. Vanuit de woonkamer ben ik de stille getuige. Ik besef dat ik zo maar mag delen in het mooiste dat ze hebben. Het maakt me intens dankbaar.

Ik kende Chris en Katrien al lange jaren. Beiden hadden uitgesproken karakters. Het leven had hen samen gebracht en zij hadden voor elkaar gekozen. Een makkelijk leven hadden ze niet gehad. Chris was zeeman, dus vaak uithuizig. Katrien was eerder zwijgzaam en huisduif. Chris, toen nog in betere vorm, was een geboren verteller, steeds op weg naar ergens. Tussen hen was liefde gegroeid.

Nikolaas Sintobin sj

Reacties

Anoniem zei…
Het gedeelde leven samen dragen zorgt voor verdraagzaamheid wanneer je van elkaar houdt. Elkaars aanwezigheid, de liefde voel je en is hier zichtbaar. Mooi dat u dit aan ons mee geeft. Dat velen zo oud mogen worden in de stille liefde van God.
Truus van Dam zei…
Wij zijn volgend jaar 50 jaar getrouwd en beslist niet ongelukkig, we doen wel elk ons eigen vrijwillegerswerk beiden een andere richting maardat geeft niet als je maar gelukkig bent.Je krijgt wel meer gezondheidsproblemen , maar als je ooit voor elkaar hebt gekozen is.dat ook geenn probleem.
Anoniem zei…
Samen delen, problemen maar ook echte blijdschap, humor, ieder zijn hobby: ik vind het geen tweede keer.
Dankbaar voor die periode.
Vriendschap/trouw heb ik weer gevonden, vergelijken met eerder is niet eerlijk maar het is mijn beste vriend, niet mijn man.
Ingrid Hoet zei…
Elkaar in de ogen kijken,wetende dat uw dagen geteld zijn en toch..
weten dat het eeuwig verankerd is in onze harten en nooit voorbijgaat....
Prachtig...

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10