Zorg voor deskundige hulp - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 2/10

10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 2/10

2.         Zorg voor deskundige hulp als je die nodig hebt. Knoei niet met alternatieve oplossingen of kwakzalverij; begin met de medische hulp die voorhanden is. Vraag na wat voor anderen heeft gewerkt. 

Depressie of een stevige neerslachtigheid die langer dan een paar weken aanhouden, vragen om een dringende interventie; deze gaan niet vanzelf over.

Brendan McManus sj


Reacties

Truus van Dam zei…
Moeilijk een depressie heb genoeg gezien bij familie,vrijwilligerswerk en het werk in het verpleeghuis.Altijd serieus nemen het is geen kapotte knie. En zoek aub hulp ook voor je omgeving.Daar zijn deze mensen voor.Om je te helpen. Zelf denk ik dat je even niet met God bezig bent alleen met jezelf , je zit gevangen in jezelf en zonder hulp kom je hier niet uit.
Carla zei…
Inderdaad, het z.g.n. 'klagen' kan een signaal zijn van iemand die zich eenzaam, onbegrepen of verschijnselen van een depressie heeft. Oog hebben voor en vriendelijkheid verlicht het gemoed en indien nodig geeft medicatie een bijdrage.
Anoniem zei…
Het is niet makkelijk om goede hulp te vinden. Ik heb ook een andere stoornis en dan moet je naar een speciale psycholoog en daar zijn lange wachttijden voor, langer dan een half jaar. Hulp vragen betekent niet altijd dat je die ook krijgt.
Anoniem zei…
De wachttijden voor psychotherapie zijn verschrikkelijk lang. 6-9 maanden voor een intake. Daarna nog wachten op een plekje.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10