Jezuïeten kiezen Amsterdam als centrum voor spiritualiteit


Op woensdag verscheen in het Vlaamse "Kerk en Leven" (parochieblad) een interview met mij, afgenomen door Erik Desmet. Hieronder een uittreksel.

... Jezuïeten zijn actief op diverse terreinen, bijvoorbeeld in het intellectuele apostolaat in universitaire kringen, maar geestelijke begeleiding is een van hun kerntaken. Nu bereikt ons het bericht dat de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten van Amsterdam hun nieuwe uitvalsbasis maken voor de ignatiaanse spiritualiteit.


De Vlaamse jezuïet Nikolaas Sintobin verhuisde intussen al naar de Nederlandse hoofdstad. „De Oude Abdij in Drongen was ons centrum in Vlaanderen”, vertelt hij. „Waarom we nu neerstrijken in Amsterdam? Bovenal omdat we daar midden in de grootstad terechtkomen, waar de jezuïetenkerk De Krijtberg de drukst bezochte kerk van Amsterdam is. Ons vormingshuis bevindt er zich om de hoek. Net als in Londen of Parijs biedt de combinatie van een vierende gemeenschap en een centrum voor spiritualiteit een meerwaarde.” ...


Reacties

Anoniem zei…
Super Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin S.J. voor Super Inspirerende informatie over Ignatiaanse Spiritualiteit en in Nederland centrum in Amsterdam.

Rooms Katholieke Kerk met de Heer Paus Franciscus en ZIJNE, met Ignatiaanse Spiritualiteit heeft mogelijkheden Katalysator zijn in " de groei van mens en mensheid".
citeer deel tekst: van Symposium in Nederland in Den Haag, in 2012, met titel: " De groei van mens en mensheid , Een bovenpolitieke visie op veranderingen in de samenleving".
"....De verder gevorderde bewust-zijnen creëren bewust , uit mededogen, een sfeer en samenwerking waarin de lagere wezens geïnspireerd worden en op eigen kracht opwaarts kunnen klimmen."..." Elk wezen heeft een bepaald tempo ontwikkeld en wordt aangetrokken tot een omgeving waarin het op zijn eigen tempo kan aanhaken en zich daardoor het best verder kan ontwikkelen.".."
"...de sterrenhemel ziet er voor ons redelijk statisch uit, terwijl de zon zich toch met een voor ons duizelingwekkende snelheid van 220 km/s rond het centrum van het melkwegstelsel beweegt.
".....Zo draait de aarde in 24 uur om zijn as en in 365 dagen om de zon."..."
....." Wij mensen zijn dus schakels in een stroom van bewustzijn, die voortvloeit uit het spirituele Hart van de Aarde en van daaruit door alle wezens stroomt - of behoort te stromen, om iedereen de ontwikkelingskansen te geven waar hij recht op heeft."...
(e.c.bron: Luc.nr.4/5/2012/5-11/Erwin Bomas/)

Vandaag op Internet deze onderwerpen zijn aangeboden om ons te bezinnen:
" Wholeness"The Purpose of Life", " Consciousness, conscience and Culture: Bringing Our Spiritual Practice into Harmony With Life", " The Path of Love & Light" .
Jezuïeten Orde met Inspirerende Heer Paus Franciscus, Ignatiaanse Spiritualiteit, Groot Elan van/met Rooms Katholieke Kerk.
Hartelijk Dank U kennis met U te maken.
joep Beliën zei…
fantastisch , moedig initiatief om ' het Sodom cq Gomorrha' van Nederland - te gaan werken als Ignatiaanse 'Strijders' - Chapeau!
Anoniem zei…
" Jezuïeten kiezen Amsterdam als centrum" . Hartelijk Dank voor verrijking van onze Stad Amsterdam en Onze Land Nederland.
Amsterdam is the capital city of the Kingdom of Nedherlands.
Amsterdam is the commercial capital of the Netherlands and one of the top financial centres in Europe.
Amsterdam is also the cultural capital of the Netherlands.
Canals of Amsterdam are on the UNESCO World Herritage List.
Amsterdam is one of the most popular tourist destinations in Europe.
Amsterdam has universities, and institutions for higher education.
AMSTERDAM HEEFT JEZUÏETEN CENTRE , IGNATIAANS SPIRITUALITEIT.
Anoniem zei…
'was' ons centrum?
Anoniem zei…
Aanvul.toelichting a.u.b. " AMSTERDAM HEEFT JEZUÏETEN CENTRE , IGNATIAANS SPIRITUALITEIT.
Mogelijkheden Jezuïeten Kerk, DE KRIJTBERG , bezoeken, inspirerend ervaren, kennis maken met " Jezuïeten Vormingshuis", beleven als centrum voor spiritualiteit".

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?

Moet je dom zijn om te geloven? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de komende zondag