Vier tips van paus Franciscus over hoe Jezus in je leven binnen te laten


Laat de verrezen Jezus binnen in je leven – verwelkom Hem als een vriend, met vertrouwen: Hij is leven. 

Als je Hem tot nog toe op een afstand hebt gehouden, zet nu een stap naar voren. Hij zal je met open armen ontvangen. 

Als je onverschillig was, neem een risico; je zal niet ontgoocheld worden. 

Als Hem volgen moeilijk lijkt te zijn, wees niet bang. Vertrouw Hem, wees zeker dat Hij dichtbij jou is, met jou is en Hij zal je de vrede schenken waarnaar je uitkeek en de kracht te leven zoals Hij dat van jou verlangde.

Franciscus

Reacties

Truus zei…
Zou niet zonder Jezus in mijn leven willen leven. Al is het soms moeilijk omdat toe te geven door de omgeving die.dan vind dat je van een andere planeet komt.En deze tijd maakt het er ook niet makkelijker op.
Carla zei…
Onlangs zijn film gezien die een tijd terug is uitgekomen. Spreekt voor zich. Zeer bij de tijd. Ook in Rome is niet alles zeker wat goed en kwaad betreft . Mee gaan met de tijd en hier mee omgaan gaan laat ons zijn. Met of zonder Jezus, zolang het goede in de mens beklijft is dat prima. Jezus kan zeker een helpende hand bieden daar hij vertrouwen had en niet anders dan Vrede en zorgvuldigheid wilde brengen in het menselijke hart.
Maarten vZ zei…
Carla, je schrijft in de verleden tijd?
Elizabeth Harland-Hazebroek zei…
Een goede tip, je realiseert zijn nabijheid vaak niet of kan niet geloven dat je goed genoeg bent. Waarom kost het zoveel moeite al wil je het graag.
Carla zei…
Ja, zo kun je dat beleven. Wij mensen mogen Zijn woord Levend houden, ieder volgens de weg van het Bewustzijn en de daadkracht dat gegeven is. Dankbaar dat we samen hier aan kunnen werken, dat geeft vertrouwen en rust.

Meest gelezen

Vier tips van Ignatius van Loyola over leven met het coronavirus

Kerst, op zijn Russisch

Gebed voor de inhuldiging van Joe Biden, in Nederlandse vertaling

Het allermooiste moment van het voorbije jaar