Leer zachtaardig te zijn met jezelf - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 9/10


10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 9/10

9.        Leer zachtaardig te zijn met jezelf

Depressie herinnert ons aan onze beperkingen en sterfelijkheid. We kunnen niet alles beheersen; het leven is niet gemakkelijk. Er zijn kleine stappen die je kunt zetten en eenvoudige manieren om anderen te bereiken. 

Het zien van de pijn van anderen herinnert me eraan dat we allemaal lijden en dat het vaak relatief gemakkelijk is om in verbinding te komen met anderen op onze gezamenlijke reis. 

Leer zachtaardig te zijn met jezelf, wees meelevend zoals God meelevend is, accepteer alles, maar doe wat je kunt dat zou kunnen helpen.

Brendan McManus sj


Reacties

Carla zei…
Er valt van alles te voelen omdat we een zijn , het onderscheiden rondom wat wel en wat niet geeft rust. Bescheidenheid of nederigheid kan een hulpmiddel zijn om de overtreffende trap te vermijden als dat zo ervaren wordt.
Truus van Dam zei…
Het zachtaardig zijn met jezelf vind ik wel goed proberen te helpen is best moeilijk , meestal moet een profesionel dat doen. Zij hebben hier voor geleerd. Gos is deze mensen zeker nabij.en als je l wilt helpen als leek probeer dan met ze te wandelen. Als je ze teminste uit hun huis krijgt. Want dat luktook meestal noet alles is zwart voor deze mensen.
Unknown zei…
Dank, voor deze titel. Het doet zo goed om met zachtaardige mensen om te gaan.
Ze openen je gezichtsveld en een verbindende genezing.
Zachtaardig te zijn met jezelf, voel ik aan als weet ik weet heb van Zijn barmhartigheid. Voor mij heeft het iets te maken met weet hebben van eigen zwakheid, en toch vertrouwen dat je zo naar de andere kan gaan. Luisteren nederig zijn, tijd geven in een ontmoeting.
e.harland-hazebroek zei…
Je bent geen zacht ei als alles teveel wordt. Ik heb tijd nodig om een ander zinnig te kunnen helpen, dat heb ik geleerd...

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10