Een tip over hoe je jezelf kan veranderen - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 5/10


@ C. Chin


10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 5/10

5.         Oefen jezelf in aandacht en geleidelijke veranderingen. Mens zijn betekent dat we dingen niet plotseling kunnen repareren zoals een machine die een nieuw onderdeel krijgt. Normaal gesproken hebben we tijd en oefening nodig om veranderingen aan te brengen, in een “proces” van kleine stapjes. 

Een beetje bewustzijn helpt al om op te merken wat ik voel als ik dingen doe en waar dingen veranderen. Er zijn beslissingen en acties die leven geven en er zijn er die energie wegzuigen. Opmerken wanneer en waar deze veranderingen optreden, helpt om op de hoogte te blijven en kleine positieve aanpassingen te maken. 

De ignatiaanse “terugblik op de dag” (het levensgebed) is hier erg handig bij het opmerken en het aanbrengen van de kleine veranderingen.

Brendan McManus sj


Reacties

Carla zei…
Toen ik doorkreeg dat ik niet meer aan kon dan ik gewend was, vroeg dat inderdaad tijd en inzicht van me, het ' inleveren ' is inderdaad een koersverandering dat In relatie staat met inzet van een anders denken en handelen. God heeft lief.
e.harland'-hazenroek zei…
Ik loop er over na te denken. Het is iets wat ik wil. Nog maar eens lezen en weten dat ik het niet alleen kan. Een wens waar je bang voor bent

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10