Godsbeeld en depressie - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 10/10
10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 10/10


10.       Gelovig zijn of geloven in een hogere macht is een belangrijk onderdeel van positieve geestelijke gezondheid. Geloven dat we goed zijn, gecreëerd door het goddelijke of wat je ook denkt dat “God” is, helpt om een ​​solide basis te leggen en positief te zijn. 

Vaak hebben we negatieve beelden van God geërfd (rechter, wetgever, afstandelijke ouder, enz.) en een positieve geestelijke gezondheid of het herstel ervan houdt in het opnieuw opbouwen van deze beelden en van onze manieren van bidden. 

Zo kunnen we een positief beeld bevorderen van onszelf, van hoe we in de wereld staan en van een zorgzame, nabije God.

Brendan McManus sj

Reacties

Carla zei…
God is geen persoon , hij kan niet oordelen. De mens ontleend woorden van de geest en deze weet. Liefhebben en de waarheid zien kan verwarring voorkomen. Beelden die niet kloppen mogen afbrokkelen. Zou God geen liefde zijn dan valt er weinig te leren. Een hogere macht kan het goede naar boven halen. Wij mensen willen goed zijn volgens inzicht en samen zijn we verantwoordelijk. Hoe kunnen we de vluchtelingen ondersteunen en de landen waar ze vandaan komen? Wie is en zijn verantwoordelijk ? wat kun je als mens en als politieke macht? Wat is rechtvaardig en voor wie ben je rechtvaardig? Zeer moeilijke vragen die moeizaam verlopen. Liefde en inzicht om grenzen te versoepelen of aan te trekken. God en de mens.God laten mee kijken steunt het denken. De liefde is een basis voor groei. Welke ruimte willen we innemen en geven en in wiens belang? God mag het weten en het is de mens die keuzes maakt. Leven en laten leven is een weg van gaan met de ogen van een liefhebbend mens. Angst, hebzucht en weinig zelfbehoud kan gevoelens oproepen en een verstoorde geest heeft zorg nodig.
E.harland-hazebroek zei…
Een zorgzame en nabije God die het niet erg vindt als je je draai niet kan vinden met of zonder reden.
Negatieve gedachten opzij zetten door iets te doen.
Later lukt bidden dan beter.

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10