Tips om je intuïtie te oefenen - 4/9
Voor LFK schreef ik een essay over intuïtie. Hier enkele uittreksels – 4/9

Intuïtie heeft veel te maken met het hart en met de gevoelens die je daar kunt opmerken. In het bijzonder met gevoelens die duurzaam blijken te zijn. Als je enthousiasme voelt bij een project maar dat enthousiasme verdwijnt meteen, dan is dit een veeg teken. Als je diepe rust ervaart bij een bepaald perspectief voor je carrière, en die rust is er opnieuw als je enkele dagen later de zaak wederom oppakt, dan mag je veronderstellen dat die rust een belangrijke richtingwijzer is.  

Soms zijn die gevoelens helder en sterk. Vaak zijn ze subtiel en discreet, nauwelijks merkbaar. Wil je op zinvolle en nauwkeurige wijze kunnen lezen in het boek van je hart, dan is het wenselijk om dit met regelmaat te doen. Oefening baart kunst. Die kunst maakt het mogelijk dat je preciezer en fijner kunt luisteren

Nikolaas Sintobin sj

Reacties

Truus van Dam zei…
Gevoelens zeggen je altijd hoe je moet reageren.
Carla zei…
Vele gevoelens kunnen opgeroepen worden evenals prikkels van buitenaf. Het basale gevoel geeft richting en vertrouwen om te doen, al verloopt dat niet altijd vlekkeloos of zonder inspanning. Vreugde beleef je en gevoel kent vele waarden. Intuïtie heeft een hoge gevoelswaarde daar het naar zuiverheid zoekt.
e.harland-hazebroek zei…
Hier kom ik niet uit met zoveel verschillende ervaringen.
Dat wordt gissen.

Meest gelezen

Vier tips van Ignatius van Loyola over leven met het coronavirus

Bijzondere plekjes om God te vinden

Het verschil tussen echte en bedrieglijke godsdienst, ook in tijden van coronavirus