Over vrijheid als voorwaarde om echt intuïtief te leven - 6/9Voor LFK schreef ik een essay over intuïtie. Hier enkele uittreksels – 6/9

Een ander aandachtspunt voor een betrouwbare intuïtie betreft innerlijke vrijheid. Luisteren naar je hart; doorgaans zijn we daar best voor te vinden. Althans … zolang ons hart klopt in de richting die we zelf spontaan zouden willen gaan. Maar misschien roept die diepe stem in jou je net op om een andere weg te bewandelen. Misschien suggereert je intuïtie je wel dat je geluk niet dáár ligt waar jij het gewild of gedacht had.

Hier staan we voor de uitdaging van innerlijke beschikbaarheid. Ben ik bereid om écht te luisteren? Om me te laten verrassen? Om mijn zekerheden te laten bevragen? Om het vertrouwde los te laten om verder te kunnen groeien op mijn levenspad, ook als dat een onbekende richting lijkt uit te gaan.

Nikolaas Sintobin sj

Reacties

Carla zei…
Gelukkig dat er een beschermende hand is en liefdevolle ogen die meekijken en oren die meeluisteren . Innerlijke roerselen die in relatie staan met de wereld hebben steun en kracht nodig. Gezegend is de mens die dit ontvangt. Laten we bidden voor allen die zich verlaten voelen.
Truus van Dam zei…
Altijd je hart volgen, ook al is dat later niet zo goed . Dan heb je wel gedaan wat je wilde .
Het ligt me niet de negatieve kritiek van een ander te accepteren, niet zozeer naar mezelf maar de maatschappij. Ik voel me verslagen en ben boos.
Dat ik ook anders kan reageren lukt pas als ik iets goeds hoor of lees.
Gelukkig is dat te vinden. Dan voel ik me weer vrij.

Meest gelezen

Vier tips van Ignatius van Loyola over leven met het coronavirus

Bijzondere plekjes om God te vinden

Het verschil tussen echte en bedrieglijke godsdienst, ook in tijden van coronavirus