Trouwen


20 jaar geleden besloot Hervé om voor het eerst in zijn leven gedurende 8 dagen “Geestelijke Oefeningen” te doen. Hij wilde zich, eindelijk, beslissen om te trouwen. Hervé was dan ook al 35 jaar oud.

De retraite, in Colmar, werd inderdaad een keuzeretraite. Wel net iets anders dan voorzien. Immers, tijdens die week werd het Hervé duidelijk dat hij geroepen was om religieus te worden, en wel jezuïet. Enkele maanden later nam hij ontslag als kader in een groot bedrijf en begon aan het noviciaat.

Gisteren heeft Hervé zijn laatste geloften uitgesproken in de Sociëteit van Jezus. Het is een lange vormingstijd geweest. In het bijzonder de studietijd was soms hard. Maar nooit heeft Hervé ook maar één seconde kunnen twijfelen aan zijn roeping. Zo sterk was de genade van zijn – het mag gezegd, heel bijzondere - roepingservaring geweest.

Graag geef ik u het stukje van de slotzegen dat speciaal tot hem gericht was.

“Hervé,

Moge de almachtige Vader je geven dat je sterk staat in in het geloof, nederig in het lijden en wijs in het geluk. Amen!

Moge de Heer Jezus wiens pad je volgt, je geven dat je op jouw beurt in je diepste zelf het mysterie mag beleven van dood en verrijzenis. Amen!

Moge het vuur van de Geest je hart zuiveren van elk spoor van het kwaad en je ontsteken met het vuur van Gods liefde. Amen”

Reacties

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)