Zin om in de pelgrimssporen van Ignatius van Loyola te treden? Letterlijk, dan ...


Sinds meer dan 20 jaar organiseren de jezuïeten in de zomer de Loyolatocht, een avontuurlijke pelgrimstocht van Loyola naar Xavier, in Spaans Baskenland. Een combinatie van stappen door de natuur, bezinning geïnspireerd aan de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, en vriendschap.


Dit jaar vindt de tocht plaats van 11 tot 24 juli 2014. Hij is bestemd voor pelgrims tussen 20 en 50 jaar. Alle info vindt u op www.pelgrimstochten.be.

Hieronder een uittreksel uit een getuigenis dat medebroeder Walter Ceyssens sj schreef over zijn ervaring als begeleider op zo'n Loyolatocht.


Cruciaal voor een stapdag is de uitwisseling tegen de avond: iedereen deelt iets van wat hij of zij ervaren heeft in het gebed, wat bijbleef van gedachten, wat men meeneemt van gesprekken. Tijdens de uitwisseling, zorgt de begeleider ervoor dat iedereen aan het woord komt, en volledig vrij kan spreken. Zelfs als je van zo’n uitwisseling lang niet alles onthoudt – het gaat er immers niet om dat we van elkaar moeten ‘leren’ -, dan nog is zo’n uitwisseling een moment van diepe verbondenheid, die in de loop van de tocht alleen maar groeit. Door iets uit te spreken, kan wat je aan innerlijke kennis verwierf, bevestigd worden, en gaat het niet verloren. Daarom is de uitwisseling van groot belang. Lees meer

Reacties

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)