Wie is God? En wie ben ik ...God is de Schepper, de bron uit wie alles voortkomt,. Alles is van Hem afhankelijk, seconde na seconde. God is het mysterie dat mijn bestaan tot bloei laat komen. God is groot. Hij is groter dan het universum. En tegelijkertijd is God de ons meest nabije. Hij verblijft in iedere molecule van mijn lichaam. Gods bewustzijn omvat alles en is aanwezig in al mijn gedachten en verlangens. Niets van mij is Hem vreemd. Alles is hier volkomen mysterie.

Ik ben niet meer dan een pakket geschenken: alles wat ik heb en ben is een geschenk van een Ander. God laat mij enigszins in zijn goddelijke volheid delen. Mijn lichaam is een geschenk. Net zoals mijn verstand, mijn wil, mijn talenten en vaardigheden. Ik bezit het geestelijke geschenk van geloof, hoop en liefde. Al deze geschenken maken mij tot wie ik ben en worden mij toevertrouwd om mijn  verwantschap met God en mijn verbondenheid met Hem te koesteren.

Een geschenk, zoals we weten, verwijst naar liefde. Ik word tot bestaan bemind, zonder onderbreking. Ik besta omdat God het graag wil. Omdat God voortdurend vol liefde naar mij verlangt. God is mijn Schepper. Hij is zich perfect bewust van mijn bestaan en kijkt voortdurend naar mij.

Wat vertelt die blik van God op mij?

Die blik van God op mij, die zegt: ’Sinds alle eeuwigheid denk Ik aan jou en verlang Ik naar jou. In jou stel Ik mijn welbehagen. Ik hou van jou.’ Of ik nu antwoord op die liefdevolle blik of niet, God blijft het mij voortdurend toefluisteren, iedere seconde. Die liefde houdt mij in leven. Die liefde is de grond van mijn bestaan.


Finbarr Lynch sj

Reacties

Anoniem zei…
"...alles wat ik heb en ben is een geschenk van een Ander"
"...mijn verstand, mijn wil..."

Wat nu wanneer je/ men gebukt gaat onder Obsessieve Compulsieve Stoornis?
Anoniem zei…
Hoe vertel je dit aan iemand die nooit veel liefde heeft gekend?
Vertellen zal slechts helpen in dezelfde mate als wij zelf iets van Gods onvoorwaardelijke liefde "zijn"en ook kunnen geven....
Ingrid Hoet.
Trees Vandenbussche zei…
Het is een prachtige tekst ... voor mij. Ik kan er helemaal inkomen. Aan de andere kant, volg ik de commentatoren voor mij. Ik had gisteren een gesprek met iemand wiens broer zelfmoord pleegde. Heel erg pijnlijk!

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied