Is dit ware liefde?


Wat is ware liefde?

Deze vrouw is duidelijk veel sterker dan haar man. Gedreven door liefde, doet zij alles voor hem. Ook al gaat hij met de eer lopen.

Zij heeft het niet nodig om zelf in het zonnetje te staan. Ze is niet jaloers. Zij cijfert zichzelf weg en verheugt zich in het resultaat van de ander.

Herken jij je hierin? Kan jij hier iets uit leren?


Reacties

Anoniem zei…
O jee, daar gaan we weer. De vrouw achter de man. Nee, dat staat los van ware liefde. Ware liefde is dat je de ander steunt en iets gunt. Ouders kunnen zich zo inzetten voor het doel wat ze voor ogen hebben voor hun kind wat zeer uitputtend kan zijn. De man wordt voortgedreven en de vrouw is trots, dat geeft beiden erkenning. Ware liefde heeft wel een groot hart, maar ze is denk ik niet een kapstok waar je alle aan kan ophangen.
Ingo Heinen zei…
Leuke film, het gaat over de vreugde van het dienen. Ik herken het heel erg. Dienen geeft mij ontzettend veel vreugde. Dienen betekend voor mij niet, mij zelf weg cijferen maar mij dienstbaar op te stellen ten behoeve van de andere. Dat ik dit mag doen schept an sich al vreugde en dankbaarheid. Het is een levenshouding die mij heel veel oplevert. Gek genoeg ben ik door deze levenshouding weer vaak een verbindend element bij heel veel mensen.
e.harland-hazebroek zei…
ja, een herkenbaar plaatje. De vraag is krijgt ze er erkentelijkheid voor terug of wordt het als vanzelfsprekend ervaren. Een aanloop tot een echtscheiding zit er wel in; zij zal ook een keer steun nodig hebben.
Anderen zien dat eerder aankomen.
Truus Van Dam zei…
Ik vind dat man en vrouw gelijk zijn we leven in 2019
.niet de een meer lasten dan de ander vrouwen krijgen ook al de kinderen.heeft niets met nederigheid te maken.
Anoniem zei…
Neen, dit vind ik geen liefde omdat alles van één kant komt. Voor mij is liefde een kwestie van geven en nemen en het nemen ontbreekt voor mij in dit filmpje.

Gaat het hier over een codependente vrouw die misbruikt wordt door een narcistische man????
Zo ja, dan is dit geen liefde maar een toxische relatie en dan
is hier professionele hulp nodig...

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10