Syrië, maar dan hier - werelddag van migranten en vluchtelingen, vanuit een ander perspectief


Eerst lijkt het vrij onschuldig. En plots is het "out of control".

Ver van mijn bed? Dat hopen we. Toch kan het ook hier gebeuren.

Even, ongewild, in de huid van de ander treden helpt om je in te beelden wat die ander meemaakt. Of het nu gaat over Syriërs, Irakezen, Afghanen of Britten, Nederlanders, Vlamingen ...


Reacties

Anoniem zei…
Je gunt de ander de liefde, voedsel, kleding, blijdschap en zeker niet angst en onveiligheid. Dat Europa open blijft staan voor de mens die vlucht uit wanhoop en voor het vertrouwen dat ieder mens nodig heeft. Een zeer moeilijk proces wat velen uit medemenselijkheid voor hen doen.
Truus van Dam zei…
Gun iedereen geluk en hoop dat ze zich aanpassen aan onze samenleving en tradities. Dat betekent niet dat ze hun eigen cultuur moeten vergeten, daar moet ook plaats voor zijn.
Anoniem zei…
Als je moeder samen het Onze Vader bidt, je vader op "hongertocht" (eten zoeken); de bommen om je oren vliegen,dan zit je er midden in 1940-1945, nee die generatie is nog lang niet uitgestorven: een kwestie van rekenen.. Dan is een vluchteling geen lafaard of profiteur. Een aanslag is in en in triest, een oorlog niet te overzien. Laten we samen bijdragen aan Vrede, ieder op zijn/haar manier.

Meest gelezen

Is het mogelijk dat je man je gelukkig maakt?

Franciscus verschilt veel van Trump. Dat is maar goed ook.

Is het verkeerd te bidden om te mogen sterven?

Onderscheiding voor beginners: over welke "geesten" heeft men het? (1/3)