Wat is de eigen bijdrage van hart, verstand en wil bij de ignatiaanse onderscheiding - Webinar met Nikolaas Sintobin sj

 


Hier vind je de opname van de tweede webinar. Deze keer gaat het over hoe onderscheiding er nu precies aan toe gaat. In het eerste deel geef ik een inleiding van 20'. Vervolgens ga beantwoord ik de vragen die gesteld worden door de kijkers.

De eerste webinar kan je hier terugbekijken.

De derde en laatste webinar vindt plaats volgende woensdag, 31 januari, om 20:00.



Reacties

Cilia zei…
Onderscheiding,ervaar ik als uitgaande van een situatie; klein of groot die vaak van binnenuit komt en waar van binnenuit een ook antwoord wordt gevraagd.Als het van binnenuit komt; geloof ik in de Vrager van wat ik moet doen. Dus vertrouw ik ook begeleiding in bespreking met de Goede Geest.
Komt de vraag van buitenaf, wil ik onderscheiden waar het om gaat, WAT de vraag is. Ook daar bespreek ik met de Goede Geest. Voor mezelf zal ik voor en tegen de opdracht ernstig noteren, na voor mij gewoonlijk 9 dagen, zal ik het naast elkaar leggen en biddend wachten, gelovend in de Goede Geest Ik zal met de vrager van wat er gte doen valt bespreken en samen bidden, hoe ik reageer, welke gevoelens boven komen, welke voor en tegens.Welke voor- en tegengoesting er leven, bovenkomen.Na lang bidden en aanbiddend, zal ik in gesprek, er in geloven dat wat er de bovenhand heeft,van de goede Geest komt. Danken en aanbidden.

Meest gelezen

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)