Laatste wens van een dominicaan, een franciscaan en een jezuïet

Een dominicaan, een franciscaan en een jezuïet lagen op dezelfde kamer in een ziekenhuis. Ze waren alle drie dicht bij het einde. Op een avond kwam de engel van de dood de kamer binnen en deelde hen mee dat het laatste ogenblik was aangebroken. Elk mocht nog een laatste wens uitspreken alvorens met hem mee te gaan naar de overkant. 

De dominicaan vroeg of hij het gelaat van de Heiland mocht aanschouwen. Ogenblikkelijk verscheen hem het gelaat van Christus. Hij was voldaan en voelde dat hij zonder spijt kon sterven. 

De franciscaan vroeg of hij vooraleer te sterven de wonden in de handen en de voeten van Jezus zou mogen aanraken. Christus verscheen en nodigde hem uit om, zoals Thomas, zijn wonden aan te raken. De stervende priester raakte de handen en voeten van Jezus aan en weende van vreugde, vrede en tevredenheid. 

 Ten slotte vroeg de engel van de dood aan de jezuïet wat dan wel zijn laatste wens was. Zonder aarzelen antwoordde de jezuïet: ik zou graag een “second opinion” hebben.

Reacties

Kris zei…
Heerlijk ;-)
Carla zei…
O jé, inderdaad, de liefde is groots, in die rustige vrede gaan is een ieder gegund.
E.harland-hazevroek zei…
😇🤣😊 i😄☺ ik dacht dat ze slim zijn, weer een desillusie....
Truus van Dam zei…
Mooi die secound opinion. Ook begrijpelijk.

Dat is dan het toppunt van liefde voor de waarheid - want stel dat de Engel des doods zich vergist van plaats en tijd of nog erger de verkeerde meeneemt :-))
Edward zei…
Dat ik OLH nog lang mag eren door het 'Zonnelied' van Franciscus Van Assisi te kunnen voordragen in Lourdes in juli op zomerbedevaart met het bisdom Gent, na de zelfmoord van zieke dochter Elodie van nu voor altijd 19,5 jaren jong....... Elodie is nu zeker in de Hemel bij de H Maria en de H Bernadette Soubirous die op dezelfde dag van me is geboren precies 120 jaren eerder.............. Als het volgend jaar niet zou lukken door Corona, dan zal het nadien zeker wel lukken.

Meest gelezen

Wat zou paus Franciscus hier wel over denken?