Laatste wens van een dominicaan, een franciscaan en een jezuïet

Een dominicaan, een franciscaan en een jezuïet lagen op dezelfde kamer in een ziekenhuis. Ze waren alle drie dicht bij het einde. Op een avond kwam de engel van de dood de kamer binnen en deelde hen mee dat het laatste ogenblik was aangebroken. Elk mocht nog een laatste wens uitspreken alvorens met hem mee te gaan naar de overkant. 

De dominicaan vroeg of hij het gelaat van de Heiland mocht aanschouwen. Ogenblikkelijk verscheen hem het gelaat van Christus. Hij was voldaan en voelde dat hij zonder spijt kon sterven. 

De franciscaan vroeg of hij vooraleer te sterven de wonden in de handen en de voeten van Jezus zou mogen aanraken. Christus verscheen en nodigde hem uit om, zoals Thomas, zijn wonden aan te raken. De stervende priester raakte de handen en voeten van Jezus aan en weende van vreugde, vrede en tevredenheid. 

 Ten slotte vroeg de engel van de dood aan de jezuïet wat dan wel zijn laatste wens was. Zonder aarzelen antwoordde de jezuïet: ik zou graag een “second opinion” hebben.

Reacties

Kris zei…
Heerlijk ;-)
Carla zei…
O jé, inderdaad, de liefde is groots, in die rustige vrede gaan is een ieder gegund.
E.harland-hazevroek zei…
😇🤣😊 i😄☺ ik dacht dat ze slim zijn, weer een desillusie....
Truus van Dam zei…
Mooi die secound opinion. Ook begrijpelijk.

Dat is dan het toppunt van liefde voor de waarheid - want stel dat de Engel des doods zich vergist van plaats en tijd of nog erger de verkeerde meeneemt :-))
Edward zei…
Dat ik OLH nog lang mag eren door het 'Zonnelied' van Franciscus Van Assisi te kunnen voordragen in Lourdes in juli op zomerbedevaart met het bisdom Gent, na de zelfmoord van zieke dochter Elodie van nu voor altijd 19,5 jaren jong....... Elodie is nu zeker in de Hemel bij de H Maria en de H Bernadette Soubirous die op dezelfde dag van me is geboren precies 120 jaren eerder.............. Als het volgend jaar niet zou lukken door Corona, dan zal het nadien zeker wel lukken.
robomow zei…
Super geschreven weer :-)

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj