Uittreksels uit verzoenings-homilie Paus Franciscus , vertaald in het Nederlands

Gisterenavond ging Paus Franciscus voor in een verzoeningsviering op het Sint-Pietersplein.

Hieronder vindt u een sfeerindruk met enkele uittreksels uit de homilie van de Paus, voor u vertaald in het Nederlands.Deze avond vraag ik de Heer dat wij als christenen, samen met onze broeders en zusters van andere godsdiensten,  met elke man of vrouw van goede wil, dat wij krachtig uitschreeuwen: geweld en oorlog zijn nooit de weg naar de vrede!

Als de mens enkel maar aan zichzelf denkt, aan zijn eigen belangen en als hij zichzelf in het centrum plaatst, als hij zichzelf laat begeesteren door de afgoden van heerschappij en macht, als hijzelf de plaats inneemt van God, dan gaan alle relaties kapot en valt alles in mekaar; dan gaat de deur open naar het geweld, de onverschilligheid en het conflict.

Zie het verdriet van je broer en doe er geen schepje bovenop, doe hem geen bijkomend kwaad, herstel de harmonie de beschadigd werd. Dit alles kan je niet bereiken via conflict maar wel via ontmoeting! 

Vergiffenis, dialoog, verzoening: dit zijn de woorden van de vrede. In het geliefde Syrische land, in het Midden Oosten, in de hele wereld!


Reacties

Anoniem zei…
Erg mooi. Jammer dat wij in ons atheïstische Nederland zo weinig hiervan meekrijgen via de media.
Anoniem zei…
Dont Judge them ,but pray for them .......
one day they will......
Be strong in prayer and faith.......

Meest gelezen

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen

Blijf doorgaan als je door een hel gaat - 10 ignatiaanse tips over omgaan met depressie 8/10