Noem jij je christen? Lees dan even dit ...


Vandaag biedt www.gewijderuimte.org een behoorlijk confronterende overweging bij de evangelielezing van de dag.

Echte rijkdom bestaat niet uit wat we houden maar uit wat we weggeven. 

Zodra een persoon meer heeft dan hij nodig heeft, behoort het overbodige dat hij bezit bij recht  toe aan diegene die niet genoeg heeft. 

Wij zijn Gods dienaars. Al wat we hebben komt Hem toe – onze tijd, onze talenten, ons geld, ons eigendom.

Reacties

Anoniem zei…
watik te veel heb, heeft een ander te weinig.....
Anoniem zei…
Hoe werkt het in de praktijk? De bijbel werkt met sterke beelden. Ruk uit, hak af.... Als de Doper binnenkomt en hij ziet 3 paar schoenen staan en meer dan 1 jas hangen bij mij ben ik er dan gloeiend bij? Mag ik een auto bezitten? Mag ik bufferen voor een eventueel kapot apparaat? De tijden zijn ook heel anders dan toen er geen huur betaald hoefde te worden, geen energiekosten, geen eigen risico zorg enz. enz. Als ik me nu in mijn jat zaag en ik moet naar de 1e hulp sta ik alleen daarom al meteen fors rood. Wat heet teveel bezitten? De Geest moet je leiden bij alles. De Geest heeft het gezondste verstand. Je moet geen scrooge zijn, dat is duidelijk en aalmoezen geven moet ook, al was het alleen maar om je geldzucht te testen en te ontmaskeren en zo te bestrijden. Moge de Geest mij doen inzien wat in mijn persoonlijk leven het overbodige is. Want dat houdt mijn weg te breed. Maar ik denk dat dat heel individueel bepaald is en ook direct samenhangt met niet kunnen of willen loslaten.

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?