Spanningsveld

De voorbije dagen hebben heel wat webmasters en communicatiecoördinatoren hier in Dublin hun initiatieven en werkwijzen voorgesteld.

Een Koreaanse medebroeder legde uit hoe hij, al heel wat jaren via het internet retraites en geestelijke begeleiding aanbiedt aan Koreaanse christenen. Een rustig verhaal over hoe hij heel eenvoudig, met een minimum aan middelen, bewust mikt op diepgang en kwaliteit.

Een Spaanse medebroeder pakte het anders aan. Op flashy wijze, met de nieuwste sofware en als een professionele entertainer presenteerde hij ons zijn communicatieproject (Magis 2011) voor het ignatiaanse voorprogramma voor de komende Wereldjongerendagen in Madrid. Indrukwekkend. Volledig op dezelfde golflengte als het jongerendoelpubliek. Meeslepend als een wervelwind. Of er veel van blijft hangen, is nog een andere vraag.

Het contrast kon niet groter zijn.

De ignatiaanse traditie nodigt uit tot inculturatie. Zoveel als mogelijk. Je kan maar binnenkomen via de deuren en vensters die open staan. Diezelfde ignatiaanse traditie stelt  echter ook:”non multa sed multum” (niet veel maar zeer). Geen evident spanningsveld … Maar het resoluut en duurzaam gaan staan midden in spanningsvelden, maakt ook deel uit van de jezuïetentraditie.

Delen

Reacties

Elaine zei…
Yep, as colourful as life is :)

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen