Jezuïeten steunen slachtoffers tyfoon Haiyan in Filippijnen. Doet u mee?


De tyfoon Haiyan (of "Yolanda" zoals men ter plaatse zegt) heeft de Filippijnen toegetakeld. De Missieprocuratoren en NGO's van de Jezuïeten in West-Europa coördineren alle noodhulp voor de Filippijnen via hun XAVIER NETWORK. Zij concentreren zich niet alleen op directe noodhulp, maar vooral op duurzaam rampherstel en heropbouw.

Zij doen dit via de Filipijnse jezuïetenorganisatie Simbahang Lingkod ng Bayan (Kerk in dienst van het land - SLB), die samen met Caritas-Manila al noodhulp aanvoert naar Leyte and Samar. De SLB directeur is Fr. Xavier C. Alpasa, S.J.

De SLB-website http://slb.ph/v2/wordt bijgewerkt met info over de ramp onder de rubriek “BANGON PILIPINAS” (Filippijnen ontwaak). Bekijk ook hun facebookpagina: https://www.facebook.com/katotoo .

HUBEJE vzw is de vereniging van de Belgische jezuïeten die projecten steunt in ontwikkelingslanden. HUBEJE opent een rekening om giften voor de slachtoffers van de Tyfoon Yolanda-Haiyan te ontvangen (met recht op fiscaal attest). Voorlopig kunnen we uiteraard nog geen details geven over de uiteindelijke bestemming van de giften. Men kan echter vanaf nu storten voor heropbouw in de Filippijnen op de bankrekening van:

HUBEJE vzw
BE43 4352 0990 0101
met vermelding: "Slachtoffers Tyfoon Haiyan, Filippijnen".


De Provinciale Overste van de Filippijnse jezuïeten, Fr Antonio Moreno, zei onder meer het volgende:
Het land kreunt nog onder de gevolgen van het geweld in Zamboanga City en van de aardbeving in Bohol en Cebu van een paar weken terug. Geëvacueerden in die getroffen regio's zijn nog steeds dakloos, en nu horen we nog maar eens de kreten van lijdende mensen in andere geteisterde gebieden... Ik vraag alle jezuïeten om Kerstmis en andere vieringen sober te houden, uit solidariteit met de slachtoffers en om onze volle aandacht te kunnen richten op duurzaam herstel.”
Reeds vele jaren steunt HUBEJE haar ontwikkelingsproject in Silay City op het eiland Negros, dat pal in de getroffen strook van de Filippijnen ligt. Het project betreft het opvangtehuis TAHANANG voor gehandicapte kinderen (zie: http://www.tahanang.webs.com/); HUBEJE ondersteunde er jarenlang, tot vandaag, de bedrijfskosten. We wachten nog bang op enig contact.
Men kan hiervoor, hoe dan ook, steun blijven bieden via:

HUBEJE vzw
BE43 4352 0990 0101
KREDBEBB
met vermelding: "House of Friendship Silay-Negros".Hartelijk dank voor uw hulp. 

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk dank voor Uwe oproep aan Hulp spoedig aanbieden in/voor solidariteit.
Voor Uwe adressen vermelden hoe die hulp kan aangeboden worden het snelst.
Uwe Liefdevolle betrokkenheid is een uitstekend voorbeeld voor mij, ons.

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?