www.startdestilte.be valt in de prijzen


Zaterdagmiddag, 9 november 2013, zijn in Utrecht de ‘Webfish Awards 2013’ uitgereikt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via websites, social media of apps. Er waren dit jaar drie categorieën: kerken, organisaties en particulieren. In elke categorie is een Gouden Webfish Award toegekend. 
Dit jaar was de winnaar in categorie "organisaties" de gebedswebsite www.startdestilte.be. Deze Vlaamse gebedswebsite werd geconcipieerd door Sim D'Hertefelt, internetarchitect, in coördinatie met Nikolaas Sintobin sj, internetpastor. Deze website initieert in allerhande gebeds-en meditatiechnieken, waaronder ook drie ignatiaanse gebedstechnieken: Levensgebedbidden met de Bijbel en mediteren met YouTube.
Uit het juryrapport
“Hoe kan jij in je drukke leven stilte, innerlijke rust, diepgang en waarachtigheid ervaren? Door regelmatig stil te vallen, te mediteren of te bidden. Probeer het uit op startdestilte.be’. Dat is de uitnodigende kernboodschap op deze Belgische website, die ook als .nl domein beschikbaar is. Start de stilte is een initiatief van Studiecentrum Kerk & Media vzw en de katholieke kerk in Vlaanderen. Het colofon vermeldt een groot aantal medewerkers. Dat bevestigt het gegeven dat een effectieve website zelden het werk kan zijn van een eenling. De jury vindt deze site geweldig vormgegeven en inhoudelijk zeer sterk. De koppelingen met sociale media zijn uitstekend. Start de stilte is een site die brede aandacht verdient, niet alleen in België maar ook in Nederland.
Webfish Awards 2013 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.
Met dank aan Kerknet 


Reacties

Anoniem zei…
De prijs zet jullie al in de bloemetjes! Proficiat... doe zo voort.
Anoniem zei…
Hartelijk dank U voor super creatieve inspirerende, leerzame " internet gereedschap" met vele mogelijkheden voor bidden, en stilte ontdekken, en GOD zoeken, ontdekken.
Van harte gefeliciteerd met prijs.
Anoniem zei…
geniet van jullie webfisch awards en zondag van het feest van de Heilige Xaverius in de krijtberg in Amsterdam , en een goede start van de advent...bedankt voor alles wat jullie voor de sociale media doen , de internetparochie , ik vind het fijn er af en toe te vertoeven, een feilbaar schrijven en ontvangen...soms gom ik in gedachten ook eens wat uit , feilbaar in ons zoeken en geven en ontvangen..ontdanks de awards...het blijft toch het werk van de Goede Geest die het in ons laat ontvangen en ja de boze geest werkt soms met allergie op teksten....en zo blijven we groeien en stoeien...met gebed Mariette.

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden