Even omdraaien om het duidelijk te maken. Wel even schokkend (video)


Creativiteit werkt …

Gewoon even de rollen omdraaien. Wat zo “vertrouwd” lijkt, wordt plots aanstootgevend.

Ja, ook aan het kwaad kan je wennen.


Reacties

Anoniem zei…
Rooms Katholieke Kerk met de Heer Paus Franciscus en ZIJNE, heeft alle Kennis in Huis, voor NIEUWE DENKEN, NIEUWE ECONOMISCHE DENKEN, DENKEN MET HART.
Religie-het waartoe der dingen, Filosofie-het waarom der dingen, Wetenschap-het hoe der dingen,
In samenwerking met Hinduïsme, Buddhisme, Islam, Rooms Katholieke Kerk heeft potentie, leiding geven aan nieuwe Wereld model in met Christus Liefde.
Anoniem zei…
Een knappe video, dat we met alles in ons leven kunnen toepassen! Draai gewoon de rollen om! Spreken we kwaad over iemand anders, hoe zou dat voelen als ze kwaad over ons spraken? Gaan we roddelen, hoe zou het voelen als ze over ons roddelen? Vinden we iemand niet waard om contact mee te zoeken, te stom, te klein, te lelijk, enz., hoe zouden wij ons voelen als ze met ons geen contact maken? Die persoon voldoet niet aan een profiel, die gooien we buiten, die negeren we, enz.. Hoe zou het voelen als wij niet vol deden en daarom worden buiten gegooid, genegeerd? En zo kan ik nog even voortdoen! Dank Nicolaas voor deze prachtvideo!

Tinus
Anoniem zei…
"kwaad, vluchtelingen, zonde": Religie afgeleid van re-ligo (re=weer,ligo=verbinden). Religie duidt ons weer "terug verbinden met de kern van ons wezen, de geest in ons. Religie is:streven naar eenwording, met de Bron waaruit alles voortkomt door met onze edelste bewustzijnsaspecten, een levenshouding te kiezen en in de praktijk brengen en dit alles als hoogste Wet of Plicht te beschouwen.Rooms Katholieke Kerk heeft potentie NU en Kansen Nu een leiding geven aan Wereld in bouwen van Nieuwe Denken, (i.s.m. alle 3 andere religies?). m.i.
Anoniem zei…
aanvulling aub op 23/11/13,12:14. Nieuwe Denken:ECONOMIE MET HART, en doelen opnieuw aan Wereld aanbieden. Voor Oorlog Industrie bijv: Geen oorlog tuig bouwen, wel een Zon Fabriek dat op nucleaire principe van Zon, getest en geniaal bevonden door wetenschap. Cosmetica Industrie , voeding produceren en niet gigantische verspilling van grondstoffen voor dure creme's voor zgn."eeuwig jong blijven" en etc.Religie-het waartoe der dingen, het beseffen van de gemeenschappelijke bron van de oorzaken achter verschijnselen, Rooms Katholieke Kerk met H.P.Franciscus en ZIJNE heeft alle KENNIS en CHRISTUS LIEFDE. Rooms Katholieke Kerk heeft potentie talloze poorten van innerlijke en maatschappelijke harmonie kunnen openen. Op Wereld toneel in samenwerking met gelijkgestemden van andere "gebieden".
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U, Video hart verscheurend.In jaren 1900...plus zijn miljoen mensen van Europa in heel snel tempo gevlucht naar America, en daar hadden nieuwe kansen. Vluchtelingen stroom richting Europa nu is niet te vergelijken met toen, omdat Europa kan die vluchtelingen niet zelfde bieden als toen in 1900.....plus in America.
Transformatie is nodig in Denken en Doen.
"Geld verdienen systeem" in snelheid door gokken op Beurzen" , of door roven van schatten van Planeet Aarde dienen getransformeerd worden.vraag: door wie? door grote organisaties als Rooms Katholieke Kerk H.P.Franciscus en ZIJNE, in SAMENWERKING, m.i. allen uitnodigen die bijdrage kunnen leveren, en alle religies, op Wereld Niveau, in gebieden waar vluchtelingen van vluchten dienen oorlogen tot stilstaand komen, dijken gebouwd voor rivieren en onderwijs met computer middelen kunnen heel spoedig vruchten dragen,
als zgn: "islamistische groeperingen vechten" heb beste zou zijn door "Islam op Wereld niveau met kennis bij staan, door Rooms Katholieke Kerk?" Alle mensen op wereld zijn broeders en zusters.Verschillende manieren om godsdienst beleven hoeft niet verdelen, maar juist verrijken en stimuleren, elkaar respecteren.
Jezus woorden: "ik kom u het zwaard brengen", en "het koninkrijk der hemelen moet met kracht genomen worden " is symbolisch voor hogere in bewustzijn, in zichzelf koesteren zegevieren over het "lagere" gewoonte in zichzelf.
Anoniem zei…
toelichting aanvulling op reactie 23/11/13, 13:16. thema: samenwerken met andere religies voor snel en duurzaam tot stand brengen van transformatie, van een verspillende economie, naar een economie met een Hart.
zo net heb ik gelezen een wijze artikel: IGNÏS WEBMAGAZINE, 30 oktober 2013, auteur JAN PETERS SJ, rubriek KERK & RELIGIE, titel " DROMEN VAN VEELKLEURIG EENHEID".
graag citeer deel tekst van titel: " Mea Culpa "
".......We zullen ons openstellen voor de gave van andere tradities en onze eigen gave met hen delen".....
........We zullen ons inzetten voor het welzijn van de mensheid en de schepping, samen met mensen uit andere geloofsgemeenschappen."
einde citeren.
Mijn enthousiasme is duidelijk te verklaren dat:
Rooms Katholieke Kerk met H.P.Franciscus en ZIJNE, Potentie is, Leider zijn voor Land en Wereld .

Meest gelezen

Over een onbeduidend nonnetje dat het leven van miljoenen mensen veranderde - homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe de duivel het liefst tewerk gaat

Kan je van Jezus houden? Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe kan ik Gods plan voor mij op het spoor komen?

Moet je dom zijn om te geloven? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de komende zondag