Green


Al gaan de leugen en de belediging nog zo snel, de waarheid achterhaalt hen wel …

Edward C. Green, directeur van het AIDS Prevention Research Project van het Harvard Center for Population and Development Studies, zegt in een interview met het Amerikaanse “National Review Online” dd 25 maart 2009 dat zijn centrum “ geen consistente verbanden heeft gevonden tussen het gebruik van condooms en een lagere HIV-besmettingsgraad. Na 25 jaar epidemie zouden we moeten kunnen merken of dit een verschil uitmaakt.”

“De Paus heeft het bij het rechte eind, of beter gezegd, de beste bewijzen die we hebben bevestigen de commentaren van de Paus. Het bewijs is geleverd dat “op het niveau van een bevolking” condooms niet effectief zijn.”

“Onze beste studies, met inbegrip van die van het door de USA gefinancierde “Demographic Health Study” tonen een consistent verband aan tussen een grotere beschikbaarheid en gebruik van condooms en hogere – niet lagere – HIV-infectiegraden”, zei hij.

Green stelde dat wanneer iemand een condoom gebruik hij ervan uitgaat dat daardoor het risico op besmetting met HIV vermindert en dat hij zich daardoor makkelijker gaat blootstellen aan risicovol gedrag, meer dan iemand zou doen die geen gebruik maakt van condooms, door bijvoorbeeld meerdere en gelijktijdige seksuele partners te hebben.

De gedragswijziging die op de meest significatieve wijze kan worden geassocieerd met vermindering van de HIV-infectiecijfers is trouw of vermindering van het aantal seksuele partners, zei Green.

Deze vrije tribune van senator Els Schelfout (CD&V), in De Morgen van 27 maart 2009, is ook meer dan de moeite waard om te lezen.

Reacties

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Wenken voor de dagelijkse omgang met de duivel (1/4)

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden