Sereen

De internationale pers en publieke opinie hebben zich weer eens gestort op de Paus. Meer bepaald op een klein zinnetje waarin hij het woord condoom gebruikt heeft.

Misschien verlangt u ook naar iets meer serene of open input hieromtrent. Ja, ook dat kan je vinden op het internet. Ik verwijs u graag naar twee bijdragen die ik zonet gelezen heb.

In het Frans, een vurig pleidooi ter verdediging van de Paus, van de hand van een van de meest gelezen Franse bloggers, een advokaat die schrijft onder de naam “Maître Eolas”.

In het Engels, een interview met Michael Czerny sj, directeur van het Afrikaans Jezuïeten Aids Netwerk over de Aidscrisis in Afrika.

Reacties

Anoniem zei…
Blij te zien dat ook dit op het internet te vinden is.
Eerlijk gezegd heb ik het al wat opgegeven. Ik lees dit soort absurde verslaggeving over de katholieke kerk, denk er het mijne over, en laat het vervolgens daarbij. Want het voelt als dweilen met de kraan open: mensen zijn vaak niet geïnteresseerd in een genuanceerder beeld, en als er al geluisterd wordt, wordt je meestal niet of verkeerd begrepen.
Misschien moet ik een voorbeeld nemen aan de franse advocaat, en terug vurig 'advocaat van de duivel' (want dat lijkt de kerk in deze te zijn) gaan spelen.

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

Drie maal drie tips voor een intense 40-dagentijd

Boodschap voor mensen die zichzelf voor goede christenen houden