Met wie of wat je beter het gesprek niet aangaat - intrigerende video


Zou dit video-verhaal een statement zijn over hoe om te gaan met onbekenden? Zo ja, dan ben ik het er niet mee eens.

Zelf lees ik deze schitterende kortfilm vanuit de bril van de onderscheiding van de geesten: het is beter het kwaad niet in de ogen (proberen te) kijken. Als je met het kwaad het gesprek aangaat, dan is er al te veel kans dat je het onderspit delft.

Reacties

Truus van Dam zei…
Hoe kan je nu zo dom zijn om te blijven vragen of het goed gaat, hij zet niet eens zijn bril af is ook niet zo netjes , dan kun je iemand niet in de ogen kijken. en dit moet hij bekopen met zijn leven, dat is het niet waard. Kan me ook wel voorstellen dat je iemand mee neemt op zo'n plek.
Anoniem zei…
In gesprek gaan met het kwaad. is dat bijvoorbeeld ook je tezeer verdiepen in trauma's uit het verleden? Of moet ik dat anders zien?
Goede vraag. Ik denk niet dat je persoonlijke trauma's kan al te vlot kan gelijkstellen met het kwaad. Maar ik denk idd dat het mogelijk is om je er helemaal in vast te rijden. Het is dus verkieslijk op bedachtzame wijze met persoonlijke trauma's om te gaan.
Carla zei…
Is dit het alternatief van de nikab of een verwijzing naar de corona tijd? Het is in ieder geval een mysterieus beeld en de leuk ogende chauffeur ziet wat hij denkt te zien en het gebeurd zo waar.
e.harland-hazebroek zei…
Het is aftasten geblazen, je hebt levenservaring nodig. Er zijn mensen die je overvragen, tegen anderen moet je zeggen: doe dan je mond open.Spontane mensen kunnen de mist in gaan, maar beter dan de voorzichtige types die geen enkel risico willen lopen en braaf hun eigen zaken behartigen.
Vera J. zei…
Een indrukwekkend filmpje. The Death has no face.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het niet goed is, het kwaad in de ogen te blijven kijken. Mij heeft het bijna het leven gekost.
Stefaan zei…
Ik heb grote eerbied voor de man die de lifter meeneemt. Hij handelt zoals de barmhartige Samaritaan. Hij trekt zich het lot aan van de mens in nood; hij is oprecht bekommerd, (“Are you sure you are allright?”) en hij velt ook geen oordeel over de lifter, (dat die lifter er toch wel zeer bizar uitziet, schrikt hem niet af). Het feit dat het verhaal slecht afloopt, verandert niets aan de warmhartigheid van de chauffeur. Ik kan mij perfect voorstellen dat hij, in de veronderstelling dat hij wonder boven wonder toch nog levend uit het autowrak komt, een volgende keer krek hetzelfde zou doen. Als je het mij vraagt, is die chauffeur een christen met een grote C, in die zin laat hij ons ook iets zien van Christus... Enfin, zo voel ik het toch aan. Stefaan

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen