Condoleance Frans van der Lugt sj


Klik hier om uw deelneming te betuigen in het condoleanceregister voor Frans van der Lugt sj.

Reacties

mmlukacs zei…
Lieve Pater Frans Dank je dat je er was voor iedereen -en stukje hemel in de hel . We zullen je naam niet vergeten , en blijven geloven dat liefde altijd over wint boven haat en orloog!
Anoniem zei…
Bedankt voor je leven pater Frans.
Voor wie je was, wat je deed, voor je trouw tot het einde.
Blijf met je liefde het Syrische volk nabij!
Unknown zei…
Heb dank, o Heer, voor zuster Dood
aan wie geen sterveling kan ontkomen.
Doch wie er leefde naar Uw heilige wil
zal het eeuwig leven verwerven. - Franciscus van Assisi
Unknown zei…
Bedankt pater Frans voor de mooie dingen die je daar deed
en laat God de mensen straffen die U dit hebbeb aan gedaan
embharland1970@gmail.com zei…
Lieve Pater Frans, Al die mensen willen U iets zeggen. Ik weet het niet zo goed, maar Jezus weende ook, dus u begrijpt het wel. Als Jezus vraagt hem te volgen is dat zo moeilijk. Bid dat deze wereld vrede kent. Dank voor uw voorbeeld. Help ook onze lieve Paus en de vorige.Bid dat Jezus echt in mijn hart is, mij vergeeft. Tot ziens Elizabeth
reginedeboer zei…
Pater Frans was een lichtpunt vol hoop voor velen en een voorbeeld van volledige overgave.
Moge het bloed van alle martelaren het hart van God raken en vrede brengen. Moge Pater Lugt nu een machtige voorspreker worden van de verzoening. Ik beveel hem heel special de families aan van onze vrienden Georges en Helen Touma in Aleppo en bisschop Nicolas Antiba in het bisdom van Hauran ten zuiden van Damascus. Dank aan zoveel priesters die zoveel om de zwaksten blijven geven.
Reinout zei…
Straffen? Waarom straffen? Jezus zei over zulke mensen "ze weten niet wat ze doen?" en schenkt deze mensen nog vergeving ook. Frans, hoewel dat ook hij doodsangsten moet doorstaan hebben bij de ontvoering en de "terechtstelling", hij ook misschien een seconde gedacht zal hebben, "heer laat deze beker aan mij voorbij gaan", maar het geschiedde, net als de kruisdood van Jezus. Deze man is een Heilige, was al een Heilige toen Hij nog leefde. Hij maakte geen onderscheid tussen christen of moslim, in de eerste plaats ging het Hem om mensen. Enkel die mensen, met een diep geloof en een relativeren van zichzelf, kunnen zich losmaken van hun eigen groot gelijk, wat Frans deed is weinigen gegeven, zelf ook katholieken. Als ik hoor dat er christenen zijn die de wapens zouden opnemen, hoor ik Jezus zeggen tijdens zijn overlevering aan één van zijn leerlingen: "steek dat zwaard in de schede". Niet met het zwaard zal gerechtigheid zegevieren, dat toont de dood van Frans, van zovele martelaren christenen en niet - christenen aan. Ghandi zei : "als ik moet kiezen tussen lafheid en geweld" kies ik voor geweld. Maar men vergeet soms dat er het "geweld" van de "geweldloosheid" bestaat. Een vorm van "geweld" van "verzet" op een hoger niveau tillen, ook dat had Frans duidelijk onder de knie. Een moreel krachtpatser, ik zou zeggen: "ik zou het niet kunnen". Als Frans al geen heilige is, dan toch een Kerkleraar, waarvan velen en velen van kunnen leren. Rust in vrede, je hebt het verdient. Want Jezus zei: U broer is niet dood, hij slaapt.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen