Wat is waarheid? Mobiel bellen in 1999


De interviews in onderstaande video werden 14 jaar geleden gemaakt. Het lijkt wel prehistorie.

Welke evidenties van vandaag zullen over enkele jaren van hun voetstuk gevallen zijn?

Reacties

Anoniem zei…
Die brief vind ik leuk. Want die is er nog steeds, de brief vergaat niet. Ik zeg het inderdaad ook nog wel eens als mensen klagen dat ik onvindbaar ben. Moeje een briefie in de deur doen, dan neem ik contact meje op. Maar dan kijken ze of ze een neanderthaler zien en horen spreken.
Brieven van Ignatius, brieven van de pastoor van Ars, van Johannes van het Kruis, brieven van Paulus, Petrus, Jacobus en Johannes. Men zegt wel dat de hele Schrift een liefdesbrief van God aan de mens is.
Anoniem zei…
Ik kan niet op je vraag antwoorden. Wat ik wel met zekerheid weet is dat ik meer en meer op onze vrijheid aangesproken word. Ik word uitgenodigd, uitgedaagd om keuzes te maken tussen wat binnen mijn bereik ligt. Vermoeiend maar best wel deugddoend om te voelen wat ik écht wil in mijn leven. De technologieën op zich zijn niet slecht of goed, ik mag er mee omgaan!
sylvia zei…
Een voor een verdwijnen de telefoonhokjes uit het straatbeeld. Vroeger had je altijd muntjes op zak of, later, een telefoonkaart. We waren dus nooit afgesneden van de wereld. Vroeger werd het ook begrepen als je ergens een kwartier later was zonder dat vooraf te laten weten. Nu verwacht men dat je constant je medemensen op de hoogte brengt van je doen en laten.
En ja, het is een beperking van de vrijheid als je overal en altijd bereikbaar moet zijn.
Anoniem zei…
Beste Sylvia, je kan kiezen of je overal en altijd bereikbaar wil zijn. Bestaat hierin niet je vrijheid?

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj