Hoe verloren bagage een bron van genade kan worden


Ik was een van mijn tassen kwijtgeraakt bij de overstap tussen twee vluchten en omdat ik niet kon wachten, reisde ik verder zonder de tas. Ik moest shampoo en wat sokken kopen; voor het overige miste ik de tas eigenlijk niet. Tegen de tijd dat ik thuis kwam, was de tas weer in mijn bezit. Ik heb deze thuis in de gang gezet en een week lang niet geopend omdat ik me niet kon herinneren wat erin zat. Maar als ik me niet kon herinneren wat erin zat, was die tas dan wel zo belangrijk?

Dit maakt dat ik me afvraag hoeveel energie ik gebruik, dag in dag uit, met het rondsjouwen van dingen die niet eens belangrijk zijn. Welke lasten heb ik op mezelf genomen die ruimte innemen en me moe en angstig maken?

Ik denk niet dat het de bedoeling is dat we zo leven – met te veel tassen en te veel gewicht. Ik denk dat God wil dat we licht reizen en zo veel meer van de reis genieten.

Vinita Hampton 

Reacties

Elisabeth W zei…
Geniaal. ik ben zelf ook voor minimalisme, lekker vrij. Ben ook blij dat mijn familie de erfenis opstreek: heel wat minder balast. Dank voor de reminder.
Unknown zei…
Ik heb enkele uren geleden de vierde huisinbraak meegemaakt.
Naast vernieling en chaos doorheen heel het huis en het zoveelste kapotgemaakte raam, zijn de laatste dierbare dingen van mijn ouders en grootouders (en ook van mezelf) gestolen.
Ik voel me echt niet lichter ...
Integendeel.
eharlandhazebroek@gmail.com zei…
Ik ben mijn tas aan het verliezen God trekt er aan ! ❤

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe je kan weten hoezeer je van God houdt - heilige Edith Stein

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?