Leestip voor deze zomer: Zijn jezuïeten gulzig? - uit het boek "Jezuïeten grappen" van Nikolaas Sintobin sjEen jezuïet en een franciscaan zaten samen aan tafel. Als dessert was er taart. Er waren twee stukken, het een flink wat groter dan het ander.
De jezuïet bediende zich als eerste en nam het grootste stuk.
De franciscaan protesteerde: De heilige Franciscus leerde ons dat we altijd het kleinste stukje moeten nemen.
De jezuïet repliceerde: Wel, dat is toch net wat je gekregen hebt!

########

Wil je meer dergelijke grappen lezen, samen met een analyse van wat die humor zegt over de spiritualiteit van de jezuïeten, koop dan mijn boekje "Jezuïeten grappen". Ideaal voor de zomer!

In dit boekje vertel ik van alles en nog wat over de manier waarop jezuïeten leven, bidden en werken. Luchtig en ernstig tegelijk. Bovendien nog mooi ook, dankzij de talrijke cartoons van de bekende tekenaar Joris Snaets. 

Nikolaas Sintobin, Jezuïeten grappen, Humor en spiritualiteit, met cartoons van Joris Snaet, Averbode, 2013, ISBN-nummer: 9789031737536, 95 p.
Prijs: 16€

Reacties

Maria zei…
Dat is juist de grote grap, wat krijg je mee , wat vind je van belang, wat wil je. Het denken is bepalend en het kinderlijke verlangen speelt een rol. Wees eerlijk, wees jezelf en oordeel niet, Iemand voor laten gaan kent haar charme, staat dat in relatie met liefde voor een ander?
e.harland-hazebroek zei…
De tekening is door een jezuïet gemaakt want de franciscaan ziet er niet uit!
Manchester United-Manchester City ?
e.harland-hazebroek zei…
Een Franciscaan loopt met een haan onder zijn arm; hij komt een jezuïet tegen met een kip en vraagt: wat doe je ermee.
Ach zegt de jezuïet "deze houdt niet van zingen, beter voor de meditatie. Ach lacht de haan zonder mij geen geluid, ze komen hun bed niet uit.

Meest gelezen

Wat Ignatius van Loyola denkt over het coronavirus

De soms pijnlijke kant van het bidden met het vijfde evangelie (2/3)

Paus Franciscus legt uit waarom Maria zo belangrijk is voor de Kerk