Wat er nodig is om te veranderen


Je kan en zal maar veranderen als je bereid bent om je geestelijk te laten uitdagen. Als je niet bereid bent om datgene op te geven dat je gevraagd wordt om een grotere God te ontmoeten, dan zal je vaststellen dat je verstaan en ervaring van het goddelijke niet kan of zal groeien.

God leidde Abraham naar de woestijn. Als je verlangt om zijn weg te gaan, zal Hij ook jou naar de woestijn leiden. De woestijn staat voor een plaats van uitzuivering en pure ontmoeting met God, zonder belemmeringen of afleidingen. Het is in de woestijn dat je tot de ervaring kan komen van de naakte waarheid van wie je bent: het beeld en de gelijkenis van God, de goddelijke adem. Als je in de woestijn bent kan God naar je toe  komen en je vragen om Hem je geliefde Isaac te offeren. Isaac was Abraham’s zoon, Gods eigenste geschenk en belofte aan hem.

Wil je nog steeds God kennen? Wil je nog steeds het goddelijk gelaat? Is het je verlangen om je eigen geestelijke en goddelijke identiteit te ontdekken en een doorgeefluik worden van goddelijke zegen?

Paul Coutinho sj



Reacties

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)