8 levenslessen tegen keuzestress van Ignatius van Loyola


Voor de nieuwe website van de Vlaamse Katholieke Kerk schreef Sim d'Hertefelt onderstaande recensie van mijn nieuwe boek "Leven met Ignatius".

Hieronder alvast een voorsmaakje. De volledige bespreking vind je hier. 

Nikolaas Sintobin opent in zijn toegankelijke boekje Leven met Ignatius de spirituele gereedschapskist van de jezuïeten. Een ideale kennismaking.

Waar haalt paus Franciscus zijn vreugde vandaan, zelfs in moeilijke omstandigheden? Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïeten, toont hem de weg.

En die kan je nog een heleboel andere dingen leren. Wat is een geslaagd leven? Hoe kom ik erachter wat ik met m’n leven moet aanvangen? Hoe ga ik om met m’n gevoelens? Hoe maak ik de juiste keuze?


Heeft Ignatius het recept tegen keuzestress? Ontdek het zelf met zijn levenslessen.

1. Neem je diepste gevoelens ernstig

Niet je gedachten of je oppervlakkige gevoelens van plezier of frustratie zijn het beste kompas voor een geslaagd leven. Wel je diepste gevoelens en verlangens. In de diepere bedding van je hart ligt het antwoord, en Gods levensdroom met jou.Leven met Ignatius
Nikolaas Sintobin
96 pagina’s | € 14,50 |ISBN 978 90 211 43811
Uitgeverij Meinema, Zoetermeer

Reacties

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

"Doe het tegenovergestelde van wat je spontaan zou doen": zeven ignatiaanse tips voor een beter leven in tijden van corona