Wat is de zin van het leven?


Vandaag, 18 augustus, vieren de Kerk, en de Sociëteit van Jezus in het bijzonder, het feest van de heilige Alberto Hurtado sj (1901-1952).

Graag nodig ik je uit om te kijken en te luisteren naar onderstaande video met beelden van deze merkwaardige man. Je hoort er ook zijn stem. Meer in het bijzonder het begin van een homilie. Ik vind zijn woorden heerlijk. Ik heb ze alvast voor je vertaald uit het Spaans.


“Wat is de zin van het leven? Waarom is de mens op de Aarde? De verschillende filosofische systemen proberen antwoorden te geven. Het is armoe troef. Ze bevredigen ons hart niet.

Het christendom, daarentegen, geeft ons een heel troostend antwoord. De mens is op Aarde omdat er Iemand was die van hem hield: God. De mens is op Aarde om te beminnen en om bemind te worden.

Als je liefdevol kijkt, zoals je dat waarschijnlijk wel eens doet, naar God’s werk in de natuur: de sterren in de nachtelijke hemel, de besneeuwde bergen of de groene velden, dan stel je je de vraag:  waarom is dit allemaal toch zo mooi?

Het antwoord is steeds hetzelfde: omdat er Iemand is die van ons gehouden heeft, zoals de beste vader houdt van zijn kinderen en ons een mooie wereld heeft willen geven.”

Reacties

Christine zei…
omdat er iemand is die van ons houdt zijn wij hier om te beminnen en bemind te worden
Unknown zei…
Dat is de bevrijdende boodschap van het christendom, het aards paradijs in wording ?

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe je kan weten hoezeer je van God houdt - heilige Edith Stein

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?