Te hoog gegrepen?

Te hoog gegrepen? Kan zijn.

Toch maar goed dat er ook zo’n mensen zijn. Al was het maar om onze soms al te evidente evidenties te bevragen.

Luis Espinal sj was een Spaanse jezuïet die zich inzette voor gerechtigheid in Bolivië. Hij werd vermoord in 1980. Onderstaande tekst komt uit zijn pen.

Je leven verliezen betekent je inzetten voor anderen, ook al geven zij je niets in de plaats. Het betekent een gunst verlenen zonder wedergunst. Je leven verliezen betekent het er op wagen, ook al is mislukking de waarschijnlijke uitkomst – en het zo aan boord leggen dat je niet overmatig voorzichtig bent. Het betekent bruggen achter je opblazen als je buur daarbij gebaat is.

Je leven verliezen gaat best niet gepaard met hoogdravende of dramatische gebaren. Je leven geef je in alle eenvoud, zonder omhaal – zoals een waterval, zoals een moeder zorg draagt voor haar kind, zoals het nederige zweet of de zaaier van zaad.

Leid ons, Heer, en zendt ons uit om het onmogelijke te doen. Want achter het onmogelijke ligt uw genade en uw aanwezigheid. We kunnen niet in een afgrond vallen.”
Reacties

Ingrid zei…
Ontroerende tekst.Wijze man met inzicht in de kern/wezen van ons bestaan !
raymond zei…
De Heer helpt ons bij het "onmogelijke" te doen. Het vraagt wel vertrouwen, geloof , hoop en vooral zeker ook Liefde . Raymond

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

"Doe het tegenovergestelde van wat je spontaan zou doen": zeven ignatiaanse tips voor een beter leven in tijden van corona