Mensen die enorm veel geluk hebben


“Paardenchance”, noemen we dit in het mooi Vlaams.
Onderstaande video illustreert op spectaculaire wijze dat mensen veel geluk kunnen hebben.
Is dat geluk echt  zo uitzonderlijk? Is het leven van elk van ons niet een onwaarschijnlijk wonder? En dus reden tot grote dankbaarheid?

Reacties

Anoniem zei…
Het geloof is en blijft toch een wijze van zien die geschonken moet worden, een wezenlijk ander perspectief. De gelovige ziet Gods handelend en reddend regelen, de ongelovige ziet toeval of oorzaakloze mazzel. Voor de gelovige zijn alle (meer) gevallen waarin het wèl misgaat niet relevant, voor de ongelovige vormen ze de bevestiging van willekeur, at randomness. Het is raadselachtig dat zo'n filmpje niet tot bekeringen leidt, naar mijn indruk. Tenzij misschien men zelf die gelukkige is. Ik kijk en zie God telkens feilloos en actief ingrijpen, ontstellende goddelijke timing, onstellende daadkrachtige bescherming ook, maar ik kan dat "zien" niet aan een ander geven. Ik kan ervan getuigen en ik doe het ook, maar de ander haalt zijn schouders op en zegt: alles gebeurt, dus waarom zou dit niet gebeuren?
Hoe gaf Jezus zijn perspectief door? Hij bekrachtigde zijn Woord (Zichzelf) door wonderen en tekenen, maar zelfs toen kwamen niet allen tot geloof. Hoe kan ik de kans dat ik het perspectief van Jezus door kan geven maximaliseren? Hij kan het alleen zelf. Ik kom altijd terug op dit ene punt: Hij moet groeien, ik moet kleiner worden. Hij alles ik niets, meer kan geen mens uitrichten.

Meest gelezen

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Waarom ik paus Franciscus zo dankbaar ben

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren - citaat

De toespraak van 4 minuten die ervoor zorgde dat Bergoglio werd verkozen tot paus - Waarom ik paus Franciscus zo dankbaar ben

Een uitnodiging tot innerlijke vrijheid - Luisterend leiderschap in het voetspoor van Ignatius van Loyola - Serie van Nikolaas Sintobin sj (6/7)

Karl Rahner sj in de clinch met een journalist die beweerde nooit een godservaring te hebben gehad

De vier "speerpunten" van de jezuïeten wereldwijd - Luisterend leiderschap in het voetspoor van Ignatius van Loyola - Serie van Nikolaas Sintobin sj (7/7)