Ontvankelijke stilte




Het is nog net niet te laat om u deze laatste wekelijkse meditatie van "Gewijde Ruimte" aan te bieden.

Mei is de maand van Onze Lieve Vrouw. Zij biedt ons een diepzinnig beeld van ontvankelijke stilte.  Zij is een vrouw volkomen in stilte gehuld.
Zij ontvangt het Woord ten volle,  omdat  zij er geheel en al ruimte voor is. Zij overweegt het Woord en brengt rijke vruchten voort.

Het zou goed zijn dat wij ons iedere dag, al is het maar voor enige ogenblikken, in stilte hullen. Zo zou ons leven vruchtbaar worden.
Monniken en al wie een beschouwend leven leiden nemen een voorbeeld aan Maria. Zij besteden er hun hele leven aan te leren stil worden en luisteren.

Denk aan de stilte wanneer in een groot auditorium de pianist aan de piano plaatsneemt en zachtjes begint te spelen. De muziek speelt niet alleen maar in de piano, maar ook in het hart van het luisterende publiek. Zij worden een met de muziek. De muziek sterft uit. Ook zij gaan heen, maar veranderd.

Bidden kan ook zo zijn:  wij doen ons best  Gods muziek te horen, muziek zonder klanken. Zo vragen wij de genade van een luisterend hart, een hart waarin het Woord als een zaadje kan vallen, wortel schieten, en opgroeien in fris omgeploegde grond. Daar zal het rijke vruchten dragen, al weten we dit nu nog niet.

Wees gegroet Maria!

Reacties

Anoniem zei…
Dank voor " Ontvankelijke stilte"
Wat ik niet versta: Het is nog net niet te laat om u deze laatste wekelijkse meditatie van "gewijde ruimte" aan te bieden. Gaat dit dan niet verder meer door?
Wat een verlies.Niet alleen voor mij maar voor velen denk ik.

Lea
Beste Lea,

Hier is sprake van een misverstand. Met laatste wordt bedoeld "meest recente". Wij zijn echt van plan om verder te gaan!

Vriendelijke groet,

Nikolaas

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen